Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Valdību veidojošās partijas vēl lems par valsts kontroliera kandidatūrām

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Valdību veidojošās partijas vēl lems par valsts kontroliera amatam virzāmo kandidātu vai kandidātiem. Atsevišķu koalīcijas partiju vadošie politiķi reizē pauž pozitīvu personīgo vērtējumu iespējai, ka šo amatu varētu turpināt ieņemt pašreizējā valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norāda, ka personīgi pozitīvi raudzītos uz iespēju, ka valsts kontrolieres amatu arī nākamajā termiņā turpinātu pildīt Krūmiņa. Tomēr ZZS frakcijā šis jautājums vēl nav apspriests, tāpēc vēl jāgaida deputātu lēmums jautājumā par to, kādu kandidātu izvirzīt šim amatam, uzsvēra politiķis.

Līdzīgu pozitīvu personīgo viedokli par Krūmiņas paveikto pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, kurš norādīja, ka pašlaik ir iesākti darbi, kas būtu jāturpina, sadarbojoties atbildīgajām institūcijām. Piemēram, jārisina jautājums par valsts amatpersonu atbildību par Valsts kontroles revīzijās konstatētajiem pārkāpumiem. Arī VL-TB/LNNK vēl būs jālemj par kandidāta izraudzīšanos.

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa norādīja, ka par kandidāta izvēlēšanos vēl būs jālemj. Saeimas Frakciju padome ceturtdien, 1.decembrī, lems par termiņu kandidātu izvirzīšanai gan valsts kontroliera amatam, gan Fiskālās disciplīnas padomes locekļu posteņiem. Pēc tam par šiem jautājumiem būs jādiskutē "Vienotības" frakcijā.

Kā ziņots, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) 1.decembrī tikšanās laikā ar valsts kontrolieri Krūmiņu pārrunās arī viņas tālākos plānus. Taujāts, vai uz valsts kontroliera amatu koalīcija varētu virzīt Krūmiņas kandidatūru vai tomēr izvēlēties citu pretendentu, Kučinskis norādīja, ka pašlaik uz šo jautājumu nevar sniegt atbildi.

Jau vēstīts, ka Krūmiņa vēl nav saņēmusi politiķu aicinājumu atkārtoti kandidēt uz valsts kontroliera amatu, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts kontroles pārstāve Zane Ozola. Krūmiņai pilnvaru termiņš beigsies nākamā gada janvārī.

Lai gan aicinājums atkārtoti kandidēt uz šo amatu vēl nav saņemts, Krūmiņa uzsver, ka viņas vadītā iestāde ir sākusi vairākus vērienīgus projektus, kurus būtu svarīgi turpināt.