Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Bukmeikeri: Vienotības nākamais valdes priekšsēdētājs būs Piebalgs

© F64

Par nākamo partijas Vienotība valdes priekšsēdētāju kļūs Andri Piebalgs, uzskata Triobetbukmeikeri. Piebalga uzvaru 4. jūnijā gaidāmajā Vienotības ārkārtas kongresā Triobet novērtē ar 75% iespējamību. Tikmēr otra izvirzītā kandidāta Edvarda Smiltēna iespējas uzvarēt bukmeikeri novērtē tikai ar 25% iespējamību.

Vienotības ārkārtas kongresā 4. jūnijā partijas galvenajam amatam ir izvirzīti divi kandidāti – ilggadējais eirokomisārs Andris Piebalgs, kurš gan jauno laiku Latvijas politikā ir vairāk bijis vērtētājs no ārpuses, kā arī Edvards Smiltēns, kurš tikai nesen pārsniedzis 30 gadu slieksni, bet jau paspējis būt par parlamentāro sekretāru divās ministrijās.

“Lai gan Smiltēna karjera politikā ir bijusi strauja, pastāv maza iespēja, ka partijas biedri tik agrā vecumā uzticēs Smiltēnam vadīt vienu no ietekmīgākajām Latvijas politiskajām partijām. Kamēr Piebalgs Vienotības nākotnes vadītāja kontekstā ir piesaukts jau gadiem, Smiltēna izvirzīšana valdes priekšsēdētāja amatam drīzāk ir tikai pieklājības pēc sastādīta konkurence galvenajam kandidātam,” Norāda Triobetbukmeikeri.

Vienotības Eiropas Parlamenta deputāti jau pauduši nepārprotamu atbalstu Andrim Piebalgam. Tāpat pieredzi bagātāko kandidātu partijas vadībā labāk vēlētos redzēt tā dēvētais Vienotības „sešinieks”, kas sastāv no partijas Saeimas deputātiem, kuru viedoklis nereti ir atšķirīgs no kopējās partijas līnijas. Kamēr Smiltēns ir bijis līdzšinējās valdes priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas labā roka, taču arī tas Triobetbukmeikeru vērtējumā vēl negarantē,ka Āboltiņai uzticamo partijas biedru balsis tiks atdotasSmiltēnam, jo pati Āboltiņa ir paudusi atbalstu abiem kandidātiem.