Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā deleģē arī Ādamsonu un Spolīti

© F64

Darbam pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā deleģēti arī deputāti Jānis Ādamsons (S) un Veiko Spolītis (V), savukārt pie frakcijām nepiederošais deputāts Artuss Kaimiņš likuma normu dēļ tajā varētu neiekļūt.

Partija "Saskaņa" strādāšanai komisijā deleģējusi Ādamsonu, partija "Vienotība" parlamentārieti Spolīti un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) deputātu Gunti Kalniņu. ZZS sākotnēji bija virzījusi parlamentārieša Kārļa Seržanta kandidatūru, taču vēlāk šo priekšlikumu atsauca.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK darbam nominējusi Jāni Dombravu, partija "No sirds Latvijai" deputātu Ringoldu Balodi, bet Latvijas Reģionu apvienība deleģējusi parlamentārieti Jāni Ruku.

Par partiju izvirzītajām kandidatūrām vēl būs jālemj Saeimai.

Saeimas Prezidijs šodien deputāta Kaimiņa iesniegumu par iekļaušanu komisijas sastāvā nodeva atbildes sagatavošanai Saeimas Juridiskajam birojam, jo likumā noteikts, ka izmeklēšanā darbojas Saeimas frakciju deputāti. Kaimiņš lūdzis atteikuma gadījumā sniegt viņam rakstisku atbildi.

Kā ziņots, Saeima 7.aprīlī pēc opozīcijas ierosinājuma nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, kas izvērtēs korupcijas, lobēšanas, organizētās noziedzības un kontrabandas ietekmi uz nodokļu iekasēšanu un ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanu.