Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Urbanovičs: nevaram pozitīvi skatīties uz aizdevuma piešķiršanu "airBaltic"

© F64

Nesaņemot atbildes uz jautājumiem par "airBaltic" un investora piesaisti, "Saskaņa" nevar pozitīvi skatīties uz aizdevuma piešķiršanu aviokompānijai, žurnālistiem sacīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Diskutēt par šo jautājumu ar "Saskaņas" pārstāvjiem vēlējies "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. Kā skaidroja Urbanovičs, frakcijas sēde notiek plkst.14, bet Gauss esot varējis ierasties tikai plkst.12. Tomēr viņš šodien atnācis vēl agrāk par norunāto laiku, tāpēc viņam piedāvāts ierasties uz frakcijas sēdi nākamnedēļ.

Urbanovičs gan prognozēja, ka koalīcija atbalstīs aizdevuma piešķiršanu aviokompānijai. Viņš arī pieļāva, ka šis jautājums varētu būt saistīts arī ar citiem - AS "Latvijas Dzelzceļš" vadību, nākamo valdību u.c.

Politiķis piebilda - ne Tautsaimniecības komisijas sēdē, ne Pieprasījumu komisijas sēdē nav saņemtas visas atbildes uz jautājumiem par "airBaltic".

Kā ziņots, Saeima par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai "airBaltic" lems nākamajā sēdē pēc valsts budžeta pieņemšanas, proti, 3.decembrī.

Premjera pienākumu izpildītājs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) iepriekš sacīja - koalīcija vienojusies šo jautājumu izskatīt kā atsevišķu lēmumprojektu nākamajā sēdē pēc budžeta pieņemšanas.

Paredzēts, ka šī jautājuma apspriešanai nākamnedēļ, trešdien, tiks sasaukta Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas slēgtā sēde.

Jau ziņots, ka valdība pagājušajā ceturtdienā, 19.novembrī, nolēma, ka pieņems Satiksmes ministrijas izraudzītā vācu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piedāvājumu ieguldīt līdzekļus aviokompānijā "airBaltic", kad Saeima būs devusi atļauju un kad valsts interesēs būs izdarīti grozījumi līgumā.

Iepriekš, 3.novembrī, Ministru kabinets pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.