Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Straujuma: Eiropas politiskajiem līderiem ir jāaizsargā tās demokrātija

© F64

Šodien Ministru prezidente Laimdota Straujuma Madridē notiekošajā Eiropas Tautas partijas kongresā uzsvēra, ka Eiropas un Eiropas Savienības (ES) spēks ir tās pamatvērtības un demokrātija, kā arī Eiropas politiskajiem līderiem ir jāieklausās un jāsadzird ES dalībvalstu iedzīvotāju jautājumi un problēmas, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Zane Leitāne.

Uzrunājot partijas biedrus, Straujuma norādīja, ka Eiropas un ES spēks slēpjas tās pamatvērtībās, kas gadu desmitiem ir bijušas ES politiku vadmotīvs. Tāpēc, lai sasniegtu vienotu rīcību, dalībvalstīm ir jādefinē savas intereses pasaulē, pamatojoties uz ES vērtībām.

Tajā pašā laikā Straujuma vērsa uzmanību uz to, ka Eiropai lielāka uzmanība jāpievērš stratēģiskai domāšanai, lai stratēģiski virzītu politiskās iniciatīvas un stratēģiski izmantotu Eiropas resursus.

Runājot par tā dēvēto "demokrātijas deficītu" Eiropā, Ministru prezidente oponēja, norādot, ka Eiropas sabiedrība bauda visas demokrātijas privilēģijas, tomēr tā saskaras ar citu problēmu - demokrātijas pratību. ES institūcijas un ES pilsoņi neizmanto visas savas demokrātijas priekšrocības.

Straujuma izteica pārliecību, ka Eiropas Tautas partijas politiskie līderi ir spējīgi piedāvāt ES atbildīgus un nobriedušus risinājumus. "Mums, Eiropas politiskajiem līderiem, ir pienākums ne tikai aizsargāt demokrātiju un Eiropas vērtības, bet to veicināt un demonstrēt mūsu iedzīvotājiem. Mums jāieklausās un jāsadzird ES dalībvalstu iedzīvotāju aktuālie jautājumi un problēmas. Mums jāskaidro sava politika, lai gūtu cilvēku atbalstu jēgpilnai izvēlei, kas balstīta uz argumentiem un izpratni, nevis uz populismu, aizspriedumiem un bailēm," sacīja Straujuma.