Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Balodis: 16 atbildīgie ir daudz par daudz

© F64

Zolitūdes parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ringolds Balodis šī rīta raidījumā "Rīta panorāma" norādīja, ka komisija savā darbā ir pārcentusies, jo 16 atbildīgo nosaukšana par traģēdiju ir daudz par daudz.

Ringolds Balodis arī norādīja, ka sagatavotajam ziņojumam nebūs juridisks raksturs. Tāpat viņš informēja, ka, iespējams, brīdī, kad notiks balsojums par gala ziņojumu, atbildīgo skaits par notikušo varētu būt mazāks.

Jau vakar informējām, ka Zolitūdes traģēdijas galaziņojuma kopsavilkumā kā atbildīgās minētas 16 personas. Ziņojuma kopsavilkumā kā atbildīgie šajā kontekstā minēti bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars (V), Daniels Pavļuts, finanšu ministri Einārs Repše ("Latvijas attīstībai"), Andris Vilks (V), bijušie Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāji Guntis Bērziņš (V), Jānis Reirs (V), un Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāji Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij"), Vents Armands Krauklis, Andris Bērziņš, Vjačeslavs Dombrovskis un Jānis Ozoliņš un bijušie ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss (V) un Juris Pūce ("Latvijas attīstībai").