Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Kozlovskis atvainojas vakar aizturētajam operatoram

© twitter; ekrānšāviņš

Šodien savā Tvitter kontā žurnāliste Anete Bērtule ievietoja ziņu, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis kameras priekšā atvainojas vakar aizturētajam TV3 operatoram Sergejam Medvedevam, iespējams, pat nezinot, ka pats žurnālists viņu filmē.

Anete Bērtule ‏@ABertule  11:59 AM - 27 Jan 2015: 

Kozlovskis atvainojas Tv3 operatoram par policistu rīcību, šķiet, nenojaušot, ka Sergejs pats filmē ;)

Kā ziņots, pirmdien pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiekošā protesta laikā policijas darbinieki aizturēja TV3 operatoru Sergeju Medvedevu. Skaidrojot savas aizturēšanas iemeslus, operators sacīja, ka policists esot nobijies, ka operators filmē viņa neizpildīto darba pienākumu, proti, faktu, ka nav savāktas izmētātās lapiņas ar uzrakstiem par Putinu.

Kārtībsargi pēcāk esot visiem spēkiem centušies viņu dabūt prom no notikuma vietas, lai tur notiekošais netiktu piefiksēts. Pēc operatora komentāriem par preses brīvību viņam paziņots, ka jādodas uz iecirkni. Pēc tam operators tika atbrīvots, ir noformēts administratīvais protokols, taču Medvedevam neviens neesot paskaidrojis, pēc kādiem likuma pantiem tas darīts, un viņam neesot iedoti nekādi dokumenti.

Operatora aizturēšanu kā nepieņemamu jau nosodījusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).