Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Nākamajā gadā "Peugeot" koncerns manāmi paplašinās modeļu izvēli

Pēc uzņēmuma ziņām 2012.gadā Peugeot produktu portfelis papildināsies ar vairākiem jauniem modeļiem, kuru starpā būs arī sengaidītais kompaktās klases automobilis Peugeot 208, kas pārsteidz ar atjaunotu dizainu un augstu vides saudzēšanas līmeni.

"Viens no nākamā gada pavasarī gaidītākajiem jaunajiem modeļiem nenoliedzami būs Peugeot 208, kas salīdzinājumā ar savu panākumiem bagāto priekšgājēju 207 no ārpuses izskatās kompaktāks, bet no iekšpuses plašāks," skaidroja KW Bruun Baltic mārketinga vadītāja Kerli Maro. Turklāt 208 modeļa gadījumā liela uzmanība ir veltīta vides saudzēšanai - automobiļiem ar dīzeļdzinēju CO2 emisija nekad nepārsniedz 99 g/km, 25 % no interjerā izmantotajiem polimēriem ir dabiski vai iegūti utilizācijas ceļā.

Uz Hybrid4 tehnoloģiju balstītais pasaulē pirmais sērijas ražošanā palaistais dīzeļa hibrīds 3008 Vācijā par videi visdraudzīgāko tehnoloģiju ieguva prestižo “Zelta stūres" godalgu. Turklāt Peugeot 3008 hibrīdu Green-Car Guide iekļāva 2012.gada desmit vislieliskāko "zaļo“ automobiļu sarakstā. "Peugeot 3008 Hybrid 4 modelī uzkrītošais dizains un braukšanas ērtības kombinējas ar ilgtspējīgas tehnoloģijas pēdējiem sasniegumiem,“ skaidroja Maro.

3008 Hybrid4 tehnoloģija ir izmantota arī Peuegot 508 RXH, kas tirgū parādīsies pavasarī. "508 RXH patiešām ir augstas klases automobilis ar pievilcīgu dizainu, kas piemērots braukšanai dažādos ceļa apstākļos. Hibrīda tehnoloģijas izmantošana nodrošina videi saudzīgu pieeju arī ārkārtas apstākļos," stāstīja Maro.

2012.gada otrajā pusē tirgū parādīsies sengaidītais Peugeot 4008 - spēcīgs 4x4 krosovers. "4008 piesaista uzmanību ar spēcīgu Peugeot automobiļiem raksturīgu identitāti, dinamisku dizainu, kas liecina par piemērotību braukšanai arī grūtos ceļa apstākļos. Taču nav aizmirsts par noformējuma sīkākajām detaļām, sasniedzot perfektu eleganci,“ Maro iepazīstināja ar jauno modeli.

2012.gada rudenī ir gaidāms Gada automobiļa prēmiju ieguvušais sedans 508 ar hibrīdtehnoloģiju. Šā modeļa tehnoloģija ir līdzīga tai, kāda ir izmantota arī 3008 un 508 RXH, un uz šo brīdi saņēmusi daudz pozitīvu atsauksmju.

Pēc Peugeot informācijas gada beigās būs gaidāms vēl viens kompaktais sedans, par kuru precīzākas ziņas tiks sniegtas jau nākamajā gadā.

Papildus jaunajiem modeļiem un modeļu uzlabojumiem Peugeot nodarbojas arī ar esošo spēkratu attīstīšanu. Proti, sākot no 2012.gada rudens Peugeot Boxer modeļu 2.2 litru 130Zs un 150Zs HDi dīzeļdzinējiem tiks pievienota Stop&Start sistēma, lai palīdzētu ietaupīt degvielu un manāmi samazināt CO2 emisiju.

"Peugeot kā automobiļu ražotājs ir nospraudis skaidru mērķi, un saskaņā ar to visiem modeļiem maksimāli jāsamazina CO2 emisija. Īpaši jāatzīmē fakts, ka nav aizmirsti vislielākie kravas transporta automobiļi, kas parasti vidi piesārņo visvairāk," piebilda KW Bruun Baltic produktu menedžeris Raiko Ausmees.