Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Skandāls Krievijas armijā - krievu karavīri kļūdas pēc nošauj savējos

© Pixabay.com

Krievijas armiju satricinājis skandāls - internetā parādījies video, kas apliecina, ka krievu karavīri kļūdas pēc nošāvuši savus armijas biedrus, ziņo dialog.ua.

Internetā parādījies video kurā redzamas Krievijas militārpersonas, kas apgalvo, ka viņi iznīcinājuši RDK jev Krievijas brīvprātīgo korpusa nodevējus.

Izrādījās, ka Krievijas bruņoto spēku karavīri pie Očeretino nejauši nošāvuši savus armijas biedrus, esot pārliecināti, ka ir likvidējuši "RDK nodevējus", kas karo Ukrainas pusē. Krievu kareivji paši publicēja video kadrus, apgalvojot, ka viņi iznīcinājuši ienaidnieku. Redzama vesela grupa bojāgājušo karavīru. Bojāgājušie bija NATO formās un viņiem līdzi bija Krievijas pases.

Tomēr pēc divām dienām atklājās patiesība - bojāgājušie izrādījās krievu karavīri. Viens no viņiem tika identificēts, izmantojot video iekļautos dokumentus.

Izcēlās skandāls, un krievu kareivji sāka gatavot jaunu versiju, apgalvojot, ka, iespējams, nogalinātie gājuši bojā varonīgā cīņā ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Šī nav pirmā reize, kad krievu karavīri kļūdas dēļ nogalina paši savus kolēģus - jau iepriekš bija informācija par to, kā artilērijas formējums sajauca mērķa koordinātas un iznīcināja paši savas pozīcijas.