Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

ASV: Šorīt Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai [papildināts 09:22]

© Scanpix

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Irānas valsts mediji ziņo, ka vairākās Irānas pilsētās tika aktivizētas pretgaisa aizsardzības sistēmas pēc ziņām par sprādzieniem netālu no Isfahānas pilsētas.

Irānas mediji vēsta, ka pēc sprādzieniem netālu no Isfahānas pilsētas centrālajā daļā "nav ziņots par lieliem postījumiem".

"Ziņojumi liecina, ka nav bijuši nekādi lieli postījumi vai lieli sprādzieni, ko izraisījis kāds gaisa apdraudējums," vēsta oficiālā ziņu aģentūra IRNA.

Irānas mediji piektdien arī noraidīja ziņas, ka Irānai uzbrukts no ārvalstīm saistībā ar sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā.

"Nav ziņu par uzbrukumu no ārvalstīm Isfahānai vai jebkurai citai Irānas daļai," vēsta valsts ziņu aģentūra "Tasnim", atsaucoties uz "informētiem avotiem".

Irānas augsta ranga armijas komandieris paziņoja, ka Irānas Isfahānas pilsētas tuvumā atskanējušo skaļo sprādzienu izraisījusi "pretgaisa aizsardzība, šaujot uz aizdomīgu objektu", vēsta "Tasnim".

Izraēla jau iepriekš brīdināja, ka tā atbildēs uz Irānas soli, kas nedēļas nogalē uz Izraēlu izšāva simtiem raķešu un bezpilota lidaparātu.

Irānas ziņu aģentūra "Fars" vēsta, ka netālu no Šekari armijas aviācijas bāzes Isfahānas provinces ziemeļrietumos dzirdēti trīs sprādzieni, savukārt Irānas kosmosa aģentūras preses pārstāvis Hoseins Dalirians paziņoja, ka "veiksmīgi notriekti vairāki droni".

"Pagaidām nav ziņu par raķešu uzbrukumu," platformā "X" pavēstīja Dalirians.

Kodolobjekti Isfahānā esot "pilnā drošībā", vēsta Irānas ziņu aģentūra "Tasnim", atsaucoties uz "uzticamiem avotiem".

ASV telekanāli ABC un "CBS News" atsaucas uz ASV amatpersonu teikto, ka triecienus veikusi Izraēla.

Saskaņā ar vietējās aktīvistu grupas sniegto informāciju par sprādzieniem tika ziņots arī Sīrijas dienvidos un ka notikuši triecieni Sīrijas armijas radara pozīcijai.

Piektdien tika apturēti lidojumi lielā daļā Irānas teritorijas.

Ziņu aģentūra Mehr vēsta, ka "apturēti lidojumi uz Teherānu, Isfahānu un Širazu, kā arī lidostām rietumos, ziemeļrietumos un dienvidrietumos".

Teherānas divas galvenās lidostas pēc neilga darbības pārtraukuma jau atsākušas darbu.

Tikmēr ASV mediji ziņo, ka Vašingtona no Izraēlas iepriekš saņēmusi paziņojumu par tās gaidāmo uzbrukumu Irānai, taču neatbalstīja operāciju un nepiedalījās tās īstenošanā.

NBC un CNN, atsaucoties uz informētiem avotiem un ASV amatpersonu, vēsta, ka Izraēla sniegusi Vašingtonai iepriekšēju paziņojumu par gaidāmo triecienu.