Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Viļņas televīzijas tornis daļēji pārvērsts par viesnīcu: nakšņošana tajā maksā ap 1000 eiro

© Ekrānuzņēmums

Lietuvas Radio un televīzijas centrs (Telecentras) otrdien atklāja Viļņas televīzijas torņa atjaunotās telpas biznesam un atpūtai. Cena par nakšņošanu šajos apartamentos visai iespaidīga - gandrīz 1000 eiro par nakti, raksta tv3.lt.

Kā atklāj Lietuvas satiksmes ministrs Mariuss Skuodis, kurš piedalījās atklāšanas pasākumā, televīzijas tornis ir viens no visvairāk apmeklētajiem objektiem Viļņā 2023. gadā, piesaistot 150 tūkstošus apmeklētāju.

Viņaprāt, jaunatklātajām telpām vajadzētu piesaistīt lielu sabiedrības uzmanību.

“Telecentri kļūst mērķtiecīgāki, atjaunojot vienu no slavenākajiem objektiem. Tas ir Viļņas redzamākais objekts, un vienlaikus tas ir viens no Viļņas apmeklētākajiem objektiem, iespējams, pat visvairāk apmeklētais,” otrdien, atklājot jaunās telpas, sacīja M. Skuodis.

"Tas ir arī simbolisks brīdis, jo telecentri sāks piedāvāt daudz plašāku pakalpojumu klāstu," viņš piebilda.

Viļņas vicemērs Andrjus Grigonis uzsvēra, ka televīzijas torņa atjaunošana padarīs galvaspilsētu pievilcīgu apmeklētājiem un tūristiem. Tāpat, viņaprāt, šāda objekta atjaunošana dos ieguldījumu Viļņas pilsētvides ainavas uzlabošanā.

“Viļņas televīzijas tornis ieiet jaunā fāzē. Būs jaunas funkcijas un plašāks pakalpojumu klāsts. Viļņas pilsētai tas nozīmē vēl vienu vietu, kur varēs droši sagaidīt un uzņemt viesus,” viņš komentēja.

TV tornī būs iespēja īrēt dzīvokļus nakšņošanai - dzīvokļu rezervācija jau ir atvērta platformā "Booking", kurā iespējams rezervē naktsmājas. Pēc platformas "Booking" datiem, nakšņošanas cena svārstīsies no 796 līdz 954 eiro par nakti.

Kā pastāstīja renovācijas darbos iesaistītās Plazmas arhitektūras studiju direktors Raitis Mikuļonis, telpas iepriekš bija paredzētas tehniskajām telpām.

"Viena publiski pieejamā stāva vietā mums būs trīs," viņš minēja.

Restorāna "Paukšču takas" rotējošās platformas rekonstrukcija vēl turpinās. Atjaunota arī ieeja tornī un tam piegulošā teritorija pirmajā stāvā.

Pēc Viļņas televīzijas torņa renovācijas 67. stāvā tika atvērts arī 333 kvadrātmetrus liels bistro-bārs, bet 68. stāvā būs ekskluzīva sanāksmju telpa "Debesys", kas būs piemērota nelieliem pasākumiem līdz 14 cilvēkiem.