Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Kā šobrīd dzīvo Eirovīzijas 2014 uzvarētāja Končita Vursta

© Pixabay.com

2014. gada Eirovīzijas uzvarētāja Končita Vursta konkursā izcēlās ne tikai ar savu vokālo talantu, bet arī ar transpersonas tēlu.

Viņa aizrāva skatītājus ar dziesmas “Rise Like a Phoenix” izpildījumu, un viņas tēls neatstāja vienaldzīgu. Tomēr vēlāk viņa nolēma veikt izmaiņas - tagad Končita ir mainījusies līdz neatpazīšanai, viņa atgriezās vīrieša lomā, taču faniem šis viņas tēls nepatika, raksta unian.net.

Tagad Tomass Noivirts - tas mākslinieka īstais vārds - vairāk izskatās pēc mačo, nevis greznas sievietes ar bārdu. Viņš nomainīja kleitas pret džinsiem un T-krekliem, papēžus pret vīrīšķīgām kurpēm un garos matus nogriezis līdz pleciem.

Pēc šādām izmaiņām mākslinieka sociālajos tīklos sāka parādīties komentāri, ka viņa faniem vairāk patika viņa iepriekšējais tēls. Daudzi viņu sākuši saukt par “drag queen”, bet viņš pats vēlas, lai viņu uzskata par vīrieti, kurš mīl vīriešus.

Iepriekš mākslinieka bijušais draugs draudēja, ka viņš sabiedrībai pateiks, ka viņam ir pozitīvs HIV. Nevarēdams izturēt spiedienu, pats Tomass atklāti par to izstāstīja.

Tagad Tomass ir iemācījies sadzīvot ar savu slimību un turpina nodarboties ar muzikālām aktivitātēm. Ik pa laikam viņš parādās sabiedrībā kā transpersona, taču daudz biežāk viņš ir sastopams kā vīrietis.