Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Zelenskis uzrunājis Holivudas zvaigznes

© Scanpix

Vairākas Holivudas zvaigznes un citas Amerikas slavenības nosūtījušas atklātu vēstuli ASV Kongresam, aicinot pēc iespējas ātrāk apstiprināt militārās palīdzības paketi Ukrainai. Atklātās vēstules parakstītāju vidū ir tādi slaveni vārdi kā Alisa Milāno, Vigo Mortensens, Šons Penns, Barbara Streizande un citi.

7. aprīlī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis organizēja video tikšanos ar slavenākajiem Amerikas vēstniekiem. Šodien publicēta atklātā vēstule ASV Kongresam, ko parakstījuši daudzi video tikšanās dalībnieki.

"Ukraiņi cīnās par savu eksistenci. Teritorijā, kuru Krievija ir okupējusi, tā spīdzina Ukrainas pilsoņus, nolaupa ukraiņu bērnus un nogalina ukraiņu līderus. Teritorijā, kuru Krievija var sasniegt ar saviem ieročiem, tā uzbrūk civiliedzīvotājiem un glābējiem. (..) Krievijas līderi atklāti saka, ka viņu mērķis ir Ukrainas valsts iznīcināšana un ukraiņu tautas iznīcināšana. Krievijas propagandisti gandrīz katru dienu draud ar genocīdu," teikts vēstulē.

Aicinājuma autori atzīmē, ka ukraiņi cīnās ne tikai par sevi, bet arī par pasaules kārtības saglabāšanu - viņi aizstāv Eiropu un liek saprast Ķīnai, ka agresija pret kaimiņiem var maksāt ļoti dārgi.