Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Piontkovskis nosauc cilvēku, kura rokās atrodas Ukrainas uzvara

© Pixabay.com

Publicists Andrejs Piontkovskis paziņojis, ka Makronam ir jāsper svarīgs solis un jānodrošina Ukraina ar aviāciju, raksta dialog.ua.

Pasaulei ir svarīgi atbrīvoties no vēl vienas “sarkanās līnijas” un ļaut Rietumu pilotiem piedalīties karā Ukrainas pusē, sacīja Andrejs Piontkovskis. Ir svarīgi, lai Francijas prezidents nodrošinātu Ukrainu ar savām lidmašīnām ar tāla darbības rādiusa raķetēm - tas palīdzēs tuvināt Ukrainas uzvaru karā.

Politologs pastāstīja par svarīgu notikumu, kas acumirklī varētu mainīt Ukrainas kara gaitu:

“Šīs modernās gaisa armādas parādīšanās, ko pilotēs labākie Eiropas piloti, sasniegs divus mērķus. Patiesībā viņi dažu dienu laikā izveidos jaunu brīvo zonu Ukrainā, jo katra no šīm lidmašīnām, cita starpā, ir arī lidojošs cietoksnis ar pretgaisa aizsardzību. Krievijas aviācija vienkārši tiks iznīcināta dažu dienu laikā.”

"Ukrainas karogs pār Sevastopoli ir ne tikai militāra uzvara - tā būs arī milzīga psiholoģiska un politiska uzvara. Ir trīs faktori: gaisa armādas parādīšanās, Krievijas gaisa pārākuma likvidēšana un Krimas atbrīvošana. Tas salauzīs mugurkaulu ne tikai Putina militārajai mašīnai, bet visai politiskajai sistēmai," norādīja politikas eksperts.