Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Applūdušās Orskas saniknotie iedzīvotāji ir gatavi “iemainīt” Krimu pret palīdzību sev

© Pixabay.com

Krievijā, Orenburgas apgabalā Orskā, kur pārrauts Urālas upes aizsargdambis un applūdušas pilsētas, saniknotie iedzīvotāji vēršas pie Putina, pieprasot “iemainīt” Krimu pret savu izglābšanos, raksta dialog.ua.

Simtiem plūdos cietušo Orskas iedzīvotāju protestēja pilsētas centrā, iedzīvotāji savu neapmierinātību pauž arī komentāros sociālajos tīklos. Neapmierinātību izraisījis reģionālo varas iestāžu izsludinātais kompensācijas apmērs, oficiālais pilsētas dambju pārrāvuma iemeslu skaidrojums un ministrijas vadītāja paziņojums.

Uz mītiņu atnākušie skandēja “Kauns!”, pauda neapmierinātību ar varasiestāžu solīto kompensāciju apmēru, kā arī apsūdzēja amatpersonas melos saistībā ar apgalvojumu, ka nedēļu pirms dambju pārraušanas pilsētā esot izsludināta evakuācija.

Cilvēki atsakās evakuēties no applūdušās Orskas pilsētas Krievijā, jo pilsētā iebrukuši marodieri, raksta dialog.ua. Vairāk šeit

Sestdien Orenburgas apgabala gubernators paziņoja, ka plūdos cietušie saņems 20 tūkstošus rubļu vienā reizē un no 50 līdz 100 tūkstošiem “mantas zaudēšanas gadījumā”. Laukumā sanākušie pieprasīja pamatīgākas kompensācijas, jo plūdi izraisīja postošākas sekas, nekā gaidīja varasiestādes - aculiecinieku uzņemtie video liecina, ka dažas mājas ir pilnībā nogremdētas zem ūdens.

Cilvēki ir arī neapmierināti, ka dambis, kuram no budžeta tika iztērēts miljards rubļu, nespēja apturēt plūdus.

Citu vidū ar skaļu balsi izcēlās kāds jaunietis, kurš žurnālistu video kamerā kliedza: "Mums, izrādās, nav ūdens. Varēja mierīgi kaut ko uz laiku izdarīt. Es atvainojos, kad Krimu anektēja, tur ūdensvadu uzlaida gaisā, bet ne pie mums. Vajag atslēgties no Krimas? Tagad atslēgsimies! Palīdzam visiem, izņemot sevi, nav skaidrs kāpēc, un klusēsim līdz pēdējam brīdim!”