Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Jauni fakti par nogalināto Krievijas pilotu - slepkavas atstājuši vēstījumu

© Pixabay.com

Pilots Kuzminovs, kas kļuva pazīstams pēc tam, kad aizdzina Krievijas armijas helikopteru uz Ukrainu, tika nogalināts ar sešiem šāvieniem, raksta The New York Times.

Rietumu eksperti uzskata, ka šādā veidā Kremlis esot vēlējies atstāt ziņu par to, kas stāv aiz Krievijas pilota slepkavības, kurš pārbēga uz Kijivu un nolaupīja helikopteru. Pilots tika ne tikai sašauts, bet puiša līķim tika pārbraukts ar automašīnu.

Slepkavas negrasījās slēpt, kas pasūtījis slepkavību, tādējādi atstājot “ziņu”, ir pārliecināti ārzemju mediji.

Kuzminovu nogalināja 13. februārī Viljajosā, Spānijā. Automašīna Hyundai Tucson iebrauca garāžā, kas atradās mājā, kurā dzīvoja pilots. Slepkavas Kuzminovu gaidīja vairāk nekā divas stundas - tikai pulksten 16:20 Kuzminovs ar automašīnu iebrauca garāžā un devās uz liftu, kad slepkavas atklāja uz viņu uguni.

Neskatoties uz 6 lodēm, Kuzminovs tomēr paspēja noskriet dažus metrus, līdz krita. Pēc tam slepkavas iekāpa automašīnā un uzbrauca virsū ķermenim, bet vēlāk automašīnu sadedzināja netālu no nozieguma vietas. Vēlāk izmeklētāji noskaidroja, ka automašīna nozagta divas dienas pirms slepkavības.

Spānijas vietējā prese raksta, ka Kuzminovs bieži apmeklējis bārus, kas bijuši iecienīti imigrantu vidū no bijušās PSRS, braucis pa pilsētu ar melnu Mercedes S-klases auto.

Eksperti apgalvo, ka Kuzminova slepkavībai ir tāds pats rokraksts kā citām Kremļa pasūtītām slepkavībām, savukārt Viljahoses policijas priekšnieks Pepe Alvaress sacīja, ka Spānijā nereti notiek slepkavības, kad vainīgais izšauj uz upuri vairāk nekā vienu lodi.