Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

No Krievijas zāļu reģistra izslēgti desmit "Grindeks" preparāti

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No Krievijas Valsts zāļu reģistra pēc Latvijas medikamentu ražotāja "Grindeks" lūguma izslēgti desmit šī uzņēmuma ražotie preparāti, ziņo Krievijas portāls "Farmacevtičeskij vestņik", atsaucoties uz Krievijas Veselības ministrijas sniegto informāciju.

Starp šiem preparātiem, kuriem anulētas reģistrācijas apliecības, ir zāles parkinsonisma ārstēšanai "Cyclodol", medikaments stenokardijas ārstēšanai "Ivakard" un antikoagulants "Varfareks".

Deviņiem preparātiem, kuriem atsauktas reģistrācijas apliecības, ir Krievijā reģistrēti analogi.

Analoga Krievijas tirgū nav vienīgi nātrija fluorīdam - kariesa profilakses līdzeklim bērniem.

"Grindeks" pārstāvji aģentūrai LETA uzsvēra, ka kompānija iegulda lielu darbu, lai paplašinātos jaunos tirgos un samazinātu savu tirgus daļu Krievijā un Baltkrievijā.

No vairāk nekā trīsdesmit Krievijas tirgū iepriekš pieejamiem "Grindeks" produktiem, patlaban to skaits ir samazināts līdz sešiem, turklāt šie produkti ir paredzēti pārsvarā hronisko slimību ārstēšanai civilajiem iedzīvotājiem un atstāti kompānijas portfelī humānu apsvērumu dēļ, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Produktu skaits samazināts arī Baltkrievijā, atstājot tikai svarīgākos medikamentus iedzīvotājiem. Abās valstīs esot pārtrauktas uz patērētāju vērstas mārketinga aktivitātes produktu virzībai.

Komentējot eksporta tirgus, "Grindeks" pārstāvji norāda, ka paplašināšanās cita starpā plānota Eiropas Savienībā (ES), ASV, Japānā, Dienvidkorejā, Austrālijā, Jaunzēlandē un Kanādā. Patlaban "Grindeks" ir 29 meitas uzņēmumi ES valstīs, ASV, Norvēģijā un Austrālijā.

Jau ziņots, ka "Grindeks" koncerna apgrozījums 2022.gadā bija 257,913 miljoni eiro, kas ir par 11,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet grupas peļņa saruka par 41,2% - līdz 24,19 miljoniem eiro.

"Grindeks" koncernu veido "Grindeks", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". Kompānijas lielākais akcionārs ir "Liplat Holding", kas pieder Kirovam, Annai un Filipam Lipmaniem.