Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

© pexels.com

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā žurnālista darbs Krievijā kļuvis vēl bīstamāks un par Kremļa naratīva apšaubīšanu tiek piemēroti bargi sodi.

Izdevuma "SOTAvision" žurnāliste Antoņina Favorskaja trešdien tika aizvesta uz nopratināšanu pēc tam, kad bija pavadījusi desmit dienas ieslodzījumā par ziedu nolikšanu pie opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija kapa.

Policija aizturēja arī viņas kolēģes Aleksandru Astahovu un Anastasiju Musatovu, kuras bija ieradušās viņu sagaidīt aizturēšanas centrā, jo domāja, ka viņa tiks atbrīvota, ziņo "SOTAVision".

Šodien policija aizturēja "SOTAvision" reportieri Jekaterinu Aņikijeviču un izdevuma "RusNews" reportieri Konstantīnu Žarovu. Viņi tika aizturēti, kad filmēja netālu no Favorskajas mājas. Žarovs sacīja "RusNews", ka, iespējams, tas bija iemesls viņu aizturēšanai, taču "OVD-Info" norādīja, ka joprojām nav skaidrs, par ko viņi tiek apsūdzēti.

"Mums teica, ka mēs esam narkomāni, ka mēs šeit klaiņojam ar neskaidru mērķi," sacīja Žarovs.

"Viņi nesastādīja aizturēšanas protokolu, lai gan viņi man iespēra, uzlika kāju uz galvas, lauza pirkstus, izsmēja mani, kad mēģināju piecelties, pieprasīja parādīt manu mugursomu, it kā tajā varētu būt sprāgstvielas," stāstīja žurnālists.