Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO. Lukašenko ar militārpersonām apspriež uzbrukuma plānu Suvalku koridoram

© Ekrānuzņēmums/Video

Pašpasludinātais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apspriedis iespējamo uzbrukumu Suvalku koridoram - Lietuvas un Polijas teritorijai, kas atrodas starp Baltkrieviju un Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabalu, vēsta pravda.com.ua.

Lukašenko sarunas fragmentu ar Ziemeļrietumu operāciju pavēlniecības komandieri Aleksandru Naumenko publicējis Baltkrievijas valdību atbalstošais telegrammas kanāls "Pul Pervogo".

Video redzams, kā Lukašenko, turot rokās suni, iztaujā militārpersonas par Suvalkas koridora garumu. Noskaidrojis, cik Suvalku koridors stiepjas 42 km garumā, ja mēra taisnā līnijā, vai 90 km garumā, ja rēķina robežas garumu, viņš teica:

"Tas nav nekas. Tagad jums būs jāstājas pretī Baltijas republikām... Un jāieņem daļu Polijas".

Pēc tam Baltkrievijas prezidents jautā militārpersonai, vai armija spēs noturēt šo teritoriju "ar savu karaspēku". Naumenko apliecina, ka "visas darbības ir jau saplānotas, tiek izstrādāti kaujas gatavības jautājumi, tiek gatavots personāls".

Kā zināms, šaurā teritorija starp Baltkrieviju un Kaļiņigradu -Suvalku koridors - tiek uzskatīta par ļoti iespējamu uzbrukuma vietu iespējamā Krievijas kara gadījumā pret NATO austrumu dalībvalstīm.

Nausēdas padomnieks iepriekš skaidroja, kas notiktu ar Suvalku koridoru iespējama uzbrukuma laikā. Vairāk šeit