Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"Hamās" līderis ieradies Irānā

© Reuters/Scanpix/Leta

Palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" līderis Ismails Hanija otrdien ieradies Teherānā uz sarunām ar Irānas amatpersonām, ziņo Irānas mediji.

Hanijam paredzēta tikšanās ar Irānas ārlietu ministru Hoseinu Amiru-Abdollahjanu, vēsta Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA, piebilstot, ka viņš tiksies arī ar citām augstām amatpersonām.

Šī ir otrā "Hamās" līdera vizīte Teherānā, kopš Irānas atbalstītais grupējums 7. oktobrī uzbruka Izraēlai, izprovocējot karu Gazas joslā.

Iepriekšējo reizi Hanija apmeklēja Irānu novembra sākumā, kad tikās ar Irānas augstāko līderi ajatollu Ali Hamenei, kā arī citām amatpersonām.

Irāna atzinīgi novērtēja "Hamās" sarīkoto 7. oktobra slaktiņu, taču noliedza, ka būtu tieši iesaistīta. Kopš tā laika Irānas atbalstītie bruņotie grupējumi Irākā, Libānā, Sīrijā un Jemenā ir veikuši virkni uzbrukumu Izraēlas un Rietumu mērķiem.

ANO Drošības padome pirmdien pieņēma pirmo rezolūciju, kurā aicināts uz "tūlītēju uguns pārtraukšanu" Gazas joslā musulmaņu gavēņa mēneša ramadāna laikā. Padome arī pieprasīja nekavējoties un bez nosacījumu izvirzīšanas atbrīvot visus ķīlniekus, kas atrodas "Hamās" gūstā.

Irānas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis nodēvēja ANO Drošības padomes rezolūciju par "pozitīvu, bet nepietiekamu soli". Viņš aicināja veikt "efektīvus pasākumus rezolūcijas īstenošanai un pilnībā un pastāvīgi pārtraukt uzbrukumus".