Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Baltijas valstu ārlietu ministri tikušies ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu

© Unsplash

Baltijas valstu ārlietu ministri pirmdien Vašingtonā tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, lai apspriestu palīdzību Ukrainai uzvarēt karā ar Krieviju, kara izmaksu palielināšanu Krievijai, Baltijas reģiona drošību un NATO samitu Vašingtonā jūlijā.

Ar Blinkenu tikās Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahna un Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

Kā platformā "X" raksta Kariņš, viņiem bija auglīga tikšanās ar Blinkenu un viņi vienojušies par nepieciešamību paātrināt atbalstu Ukrainai.

Tika pārrunāta arī gatavošanās NATO Vašingtonas samitam, drošība Baltijā, Krievijas agresijas karš pret Ukrainu, karš Gazā un sadarbība ar globālajiem partneriem.

Tikmēr Cahna pauda cerību, ka jūlijā Vašingtonā notiekošajā NATO samitā tiks sperti soļi, lai Ukraina kļūtu par NATO dalībvalsti.

"Eiropā vairs nav vietas pelēkajām zonām, tāpēc mēs ceram, ka Ukraina tiks uzņemta alianses paspārnē, tiklīdz apstākļi to ļaus," sacīja Cahna.

Cahna uzsvēra, ka Krievija joprojām ir nozīmīgākais un ilgtermiņa drauds alianses drošībai, ko papildus agresijai pret Ukrainu apliecina tās hibrīdoperācijas Rietumos.