Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Makrons: grupējums kas uzņēmies atbildību par Maskavas uzbrukumu ir “veicis vairākus mēģinājumus” uzbrukt Francijai.

© Unsplash

Grupējums Islāma valsts (IV), kas uzņēmās atbildību par pagājušajā nedēļā notikušo teroraktu koncertzālē Maskavas priekšpilsētā, pēdējā laikā veicis "vairākus mēģinājumus" uzbrukt Francijas teritorijā, paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Kā ziņo medijs „The Kyiv Independent”, Francijas izlūkdienestu rīcībā ir informācija, kas pierāda, ka tā ir "Islāma valsts vienība, kas plānoja uzbrukumu un to īstenoja", un sacīja, ka būtu "ciniski un neproduktīvi pašai Krievijai un tās pilsoņu drošībai izmantot šo kontekstu, lai mēģinātu vērst to pret Ukrainu."

Jau ziņots, ka vairāki bruņoti vīri 22. marta vakarā atklāja uguni Maskavas priekšpilsētas Krasnogorskā „Crocus” koncertzālē, nogalinot vismaz 137 cilvēkus un ievainojot vismaz 140, liecina jaunākie Krievijas varas iestāžu ziņojumiem.

Neskatoties uz to, ka IV uzņēmās atbildību par uzbrukumu un publiskoja kadrus no uzbrukuma gaitas, Kremlis cenšas novelt vainu par uzbrukumu Kijivai.

Savukārt Kijiva ir noraidījusi apsūdzības par savu līdzdalību masu apšaudē un arī Baltais nams paziņoja, ka nekas neliecina, ka aiz Maskavas uzbrukuma stāvētu Ukraina.

Makrons sacīja, ka, ņemot vērā neseno uzbrukumu, Francijā ir paaugstināts terorisma draudu līmenis, tā kā tur šovasar notiek olimpiskās spēles.

Viņš piebilda, ka cer "cik ātri vien iespējams atrast vainīgos", un aicināja turpināt "efektīvi cīnīties pret šīm grupām, kas projicējas vairākās valstīs".

Makrons arī solīja "pastiprinātu sadarbību" ar Krieviju, lai cīnītos pret terorisma draudiem.