Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Makrons sola "bezprecedenta operāciju" pret narkotikām Marseļā

© Unsplash

Francijas prezidents Emanuels Makrons, negaidītas vizītes laikā dienvidu ostas pilsētā, otrdien apsolījijs veikt "bezprecedenta operāciju" pret narkotiku kontrabandu Marseļā, kuru nomocījušas bandu slepkavības, ziņo izdevums „Le Figaro”.

"Marseļā un citās Francijas pilsētās mēs esam uzsākuši bezprecedenta operāciju, lai apturētu narkotiku kontrabandu un nodrošinātu republikas kārtību," pēc ierašanās pilsētā Makrons rakstīja mikroblogošanās vietnē „X”.

Makrons sāka savu vizīti ar pastaigu Lakastelānas ziemeļu rajonā, stāstot iedzīvotājiem vienā no vissmagāk cietušajiem rajoniem, ka operācija "ilgs vairākas nedēļas".

"Mērķis ir mēģināt iznīcināt tīklus un tirgotājus un likt ciest tiem cilvēkiem, kuri padara jūsu dzīvi neiespējamu," viņš teica.

Kā vēsta „Le Figaro”, katru nedēļu Marseļā un apkārtējos rajonos tiks mobilizēti 4000 policistu. Ir identificēti aptuveni 170 "mērķi".

Bandu karš par ienesīgo darījumu kontroli Marseļā sasniedza jaunus rekordus 2023. gadā, kad 49 cilvēki gāja bojā, galvenokārt ar narkotikām saistītās slepkavībās, 123 cilvēki tika ievainoti.

Četriem no nogalinātajiem nebija nekādas saistības ar narkotiku kariem un viņi nejauši nokļuva krustugunīs.