Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Medijs: NATO militārpersonas jau atrodas Ukrainas teritorijā

© Pixabay.com

Alianses karavīri nodarbojas ar novērošanu, kontroli, kā arī izlūkošanas operācijām un apmācībām Ukrainā, ziņo dialog.ua.

Ziemeļatlantijas alianses militāristi jau atrodas Ukrainā un veic dažādus uzdevumus valsts teritorijā: bruņojuma kontroli, izlūkošanas operācijas, kā arī personāla apmācību, vēsta žurnālisti, kas saņēma komentārus no vairākiem militāriem avotiem no Ukrainas un Eiropas Savienības valstīm.

Lai gan "ne viena NATO armija" nav piedalījusies sauszemes kaujās vairāk nekā 2 gadus ilgā Krievijas un Ukrainas kara laikā, tajā pašā laikā aliansei uz vietas ir ziņotāji, kas ziņo par situāciju frontē.

Dažādi NATO eksperti izvērtē dalībvalstu piegādāto ieroču efektivitāti un iespējamās problēmas to lietošanā, un, saskaņā ar tās pašas publikācijas avotiem, alianses virsnieki, kas atrodas Ukrainas teritorijā, nodrošina, ka, sniedzot palīdzību Kijivai, nenotiek korupcija. Daži no minētajiem kontrolieriem ir atvaļināti militārpersonas vai brīvprātīgie, kas cīnās pret Krieviju Ukrainas bruņoto spēku rindās.