Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Putina pārvēlēšanas pēdējā dienā Krievijā aizturēti vairāk nekā 75 cilvēki

© Pixabay

Trešo dienu turpinoties balsošanai tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, 17 Krievijas pilsētās aizturētas vismaz 75 personas, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas nodarbojas ar politisko represiju upuru uzskaiti.

Visvairāk aizturēto ir Kazaņā un Maskavā, kur aizturēti attiecīgi 29 un 19 cilvēki.

Kazaņas iedzīvotājs Aleksandrs Širšovs informējis "OVD-Info", ka viņš aizturēts par to, ka vēlēšanu iecirknī ieradies plkst.12.

Kopā ar viņu aizturēti vēl aptuveni 20 cilvēki.

Kā ziņots, Krievijas opozīcija izsludinājusi protesta akcija "Pusdienlaiks pret Putinu", aicinot totalitārā režīma pretiniekus svētdien plkst.12 pēc vietējā laika vienlaicīgi masveidā ierasties vēlēšanu iecirkņos.

Tīmekļa izdevums "7x7" vēsta, ka Kazaņā aizturētie , nesastādot protokolus, drīzumā atbrīvoti.

Maskavā starp aizturētajiem ir kāds iecirkņa vēlēšanu komisijas loceklis, kas ieradies T-kreklā ar uzrakstu "Navaļnijs". Viņam piedāvāts pārģērbtiem, kam viņš arī piekritis, taču policija vienalga viņu aizvedusi.

Sanktpēterburgā pēc balsošanas metro aizturēts opozīcijas aktīvists Vitālijs Jofe, kas uz biļetena uzrakstījis: "Esiet visi nolādēti!" Viņam tiek inkriminēta dalība kādā senākā piketā ar plakātu "Nosprāga viens, nosprāgs arī otrs", par ko savulaik netika sastādīts protokols.

Ufā aizturēts kāds vēlētājs, kas mēģinājis urnā iemest cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnja fotogrāfiju.

Zināms arī par septiņiem aizturētajiem Sanktpēterburgā, bet Volgogradā, Čeļabinskā un Rjazaņā - pa trim aizturētajiem.

Vēl pa vienam cilvēkam policija aizturējusi Petrozavodskā, Ufā, Balakovā, Barnaulā, Kostromā, Novokuibiševā, Čerepovecā, Serpuhovā, Kolomnā, Kirovā un Irkutskā.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski ir vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Vladimira Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiek no 15. līdz 17.martam.

Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi bijuši spiesti vai nu atstāt valsti, atrodas cietumā, vai arī tikuši noslepkavoti.