Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Slaidiņš: Ierodoties frontē jaunai vienībai, pirmajā nedēļā iet bojā 30%

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Svarīgakais ir nomainīt 330 000 frontē esošos, bet šī rotācija ir jāveic pakāpeniski, vienības ir jāiepludina, lai tās pierod" TV24 raidījumā "Aktuālais par karadarbību Ukrainā" saka NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš.

"Pašu ukraiņu vērtējums - jauna vienība ierodas, pirmajā nedēļā ir 30% zaudējumi. Ja zaudējumi sasniedz 40-50%, tas nozīmē, ka vienība jau vairs nav spējīga," stāsta majors.
"31.martā Ukrainas Augstākajā radā tiek plānota balsošana otrajā lasījumā par mobilizāciju. Mobilizācijas resurss vecuma grupā 25 - 60 gadi ir 11,1 miljons, no šiem miljoniem 3,7 miljoni var tikt mobilizēti. Aptauja gan liecina, ka 35% ir gatavi mobilizēties, bet 48% nav gatavi," skaidro Slaidiņš, piebilstot, ka jāstrādā valstiski, lai motivētu cilvēkus aizstāvēt savu zemi.
Medijs "Financial times" noskaidrojis Ukrainas aizsardzības ministrijā, ka Ukraina frontē var iesaukt 500 000 cilvēku. Slaidiņš arī atgādina, ka "tas ir arī skaitlis, ko iepriekš bija minējis un prasījis bijušais Ukrainas bruņoto spēku komandieris Valerijs Zalužnijs, lai efektīvi varētu pretoties iebrukumam".

(skaties no 15:46min)