Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

"Grūts lēmums". Rūta Dimanta par gadījumu, kad ziedojumu lūdza miruša narkokurjera mamma

© Ģirts Ozoliņš/MN

Portāls ziedot.lv 2011. gadā saņēma lūgumu no kādas mammas palīdzēt no Portugāles atvest uz Latviju viņas 22 gadus vecā dēla Edgara mirstīgās atliekas. Viņš bija nomiris ceļā no Ekvadoras. Lidmašīnā viņam bija palicis slikti, tika veikta ārkārtas nosēšanās Azoru salās, bet Edgaru izglābt neizdevās.

Kad ar ziedot.lv palīdzību vajadzīgā summa bija savākta, izrādījās, ka puisis bijis narkokurjers. Autopsijā tika secināts, ka vīrietis bija vedis ievērojamu daudzumu kokaīna kapsulu savā vēderā. Daļa kapsulu bija plīsušas, un tas izraisīja puiša nāvi. Ziedot.lv bija jāizšķiras, kā rīkoties šajā situācijā.

Laikraksts "Diena" toreiz rakstīja, ka draugi bijuši diezgan pārliecināti - jauniegūtais paziņa dobelniekam Edgaram ierādījis kokaīna ceļu un, iespējams, pat pavadījis ceļā uz kokaīna „karaļvalsti” Ekvadoru. Edgars bijis naudas grūtībās un piedāvājums šķitis vilinošs. Paziņa ģērbās dārgi, lielījās - vēl nesen bijušas naudas grūtības, taču tad kaut kur aizbraucis, atbraucis, un nu viņam ir māja ar milzu peldbaseinu.