Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas vēstniecība Stokholmā solījusi atriebties Zviedrijai par dalību NATO

© Pixabay.com

Krievija apsolījusi veikt "atriebības pasākumus" saistībā ar Zviedrijas dalību NATO, teikts Krievijas vēstniecības Stokholmā otrdienas vakarā izplatītajā paziņojumā, raksta "lrytas.lt".

Pirmdien Ungārijas parlaments beidzot apstiprināja Zviedrijas dalību NATO un novērsa pēdējo šķērsli ceļā, lai tā kļūtu par alianses 32. dalībvalsti.

"Krievija veiks politiskus un militāri tehniskus atbildes pasākumus, lai mazinātu draudus savai nacionālajai drošībai," teikts vēstniecības ierakstā platformā “Telegram”.

Vēstniecība piebilda, ka to "konkrētais saturs" būs atkarīgs no Zviedrijas integrācijas NATO apmēra, "ieskaitot iespēju izvietot NATO karaspēku, militāros objektus un ieročus šajā valstī".

Kopā ar Somiju piesakoties dalībai NATO pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, Zviedrija atteicās no divu gadsimtu militārās neitralitātes.

“Savas drošības politikas izvēle ir Zviedrijas personīga lieta. Vienlaikus valsts iestāšanās Krievijai naidīgā militārā aliansē negatīvi ietekmēs stabilitāti Ziemeļeiropā un ap Baltijas jūru, kas joprojām pieder mums visiem,” teikts Krievijas vēstniecības paziņojumā.

Vēstniecība uzsvēra, ka Baltija nekad nekļūs par "NATO ezeru", kā to dēvē daži komentētāji. Zviedrijas dalība nozīmē, ka visas valstis ap Baltijas jūru, izņemot Krieviju, tagad ir NATO dalībvalstis.