Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuva prognozē, kurš Krievijas Federācijas reģions tiks “neitralizēts” pirmais

© Pixabay.com

Lietuvas diplomāts norādīja, ka pēc Zviedrijas pievienošanās NATO Baltijas jūra kļūs par alianses iekšējo jūru, raksta "unian.net".

Ja Krievija sāks militāru konfliktu ar NATO, vispirms tiks “neitralizēta” Kaļiņingrada - par to savā lapā sociālajā tīklā X ("Twitter") paziņoja Lietuvas vēstnieks Zviedrijā Lins Linkevičs.

Diplomāts norādīja, ka pēc Zviedrijas pievienošanās NATO Baltijas jūra kļūs par alianses iekšējo jūru, tāpēc, pēc viņa teiktā, Krievijas agresijas gadījumā pret NATO dalībvalstīm vispirms tiks “neitralizēta” Kaļiņingrada.

"Iepriekšējās apsūdzības no Krievijas puses, ka to ieskauj NATO, tad kļūst par realitāti," secināja Linkevičs.

Iepriekš Kremlis, komentējot ideju par iespējamo NATO karaspēka ievešanu Ukrainā, norādīja, ka šajā gadījumā konflikts starp aliansi un Krievijas Federāciju būtu neizbēgams.

Kaļiņingrada ir pilsēta Krievijas Federācijā, Kaļiņingradas apgabala administratīvais centrs. Bijusī Austrumprūsijas galvaspilsēta, ko anektēja PSRS.

Iepriekš vairākas Eiropas valstis nolēma šai pilsētai atgriezt vēsturisko nosaukumu, piemēram, Polijas ģeogrāfisko nosaukumu standartizācijas komisija nolēma nosaukumu Kaļiņingrada un Kaļiņingradas apgabals vietā izmantot Kruleveca un Krulevecas apgabals.

Latvijas Valsts valodas centrs ieteica toponīma "Kaļiņingrada" vietā lietot latviešu Karaļauči vai vācu Kēnigsberga, bet Lietuvas Seims ierosināja atteikties no Kaļiņingradas nosaukuma un izmantot Karaļaučus. Arī Igaunija ierosināja atgriezties pie pilsētas vēsturiskā vāciskā nosaukuma - Kēnigsberga.