Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas hokejistiem "Nākotnes spēlēs" samaksāti 50 tūkstoši dolāru

© pixabay.com

Jau ziņots, ka vairāki Latvijas hokejisti piedalās Krievijā notiekošajās virtuālajās un klātienes sporta spēlēs, liecina rīkotāju publicētā informācija.

Jau ziņots, ka Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir apturējusi licences tiem hokejistiem, kuri šomēnes ir aizbraukuši uz Krievijā notiekošajām virtuālajām un klātienes sporta spēlēm. Bet Latvijas Florbola savienība (LFS) par dalību šajās spēlēs ir apturējusi Alekseja Popova licenci.
Kazaņā notiekošajās tā dēvētajās "Nākotnes" spēlēs "Baltic Select" komandas sastāvā iekļauti Ervīns Muštukovs, Kirils Tambijevs, Pāvels Goroškovs, Martins Lavrovs, Aleksejs Popovs, Alisers Mubarakšins un Ņikita Zantmans.

Šosezon LHF pakļautajās sacensībās spēlējis tikai Lavrovs, kurš vēl mēneša sākumā bija "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandas Viļņas "Hockey Punks" sastāvā, kā arī Goroškovs, kurš "Kurbada" kluba paspārnē spēlējis Jaunatnes Attīstības hokeja līgā (JAHL).

"Pamatojoties uz saņemto informāciju par dalību "Nākotnes spēļu" festivālā Krievijā, apturēta Alekseja Popova spēlētāja licence LFS pārraudzībā esošajās florbola sacensībās," ziņo LFS.

"Nākotnes" spēlēs, ko atklājis Krievijas diktators Vladimirs Putins, sportisti sacenšas gan virtuālajā vidē, gan sporta laukumā.

No šiem Latvijas hokejistiem šosezon Krievijā spēlē tikai aizsargs Mubarakšins, kurš pēdējos trīs gadus ir Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazaņas "Bars" sastāvā.

Svētdien "BreakingLV" vēsta: "Latvijas hokejisti, kuri krievijā piedalījās "Nākotnes" spēlēs, izcīnīja 4. vietu un naudas balvu 50 000 ASV dolārus. Sacensību vadītājs Dmitrijs Černišenko sankcionēts 27 valstīs saistībā ar krievijas uzbrukumu Ukrainā. - Organizētāju vidū atbildīgie par krievijas drošības dienesta un sporta ministrijas dopinga provju falsifikācijā laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam. - - Piektdien botu sistēma veica uzbrukumu Latvijas "Twitter/X" kontiem, sliktā latviešu valoda mēģinot attaisnot hokejistu rīcību. - Hokejistu licences Latvijā apturētas līdz 2024. gada sezonas beigām. - Latvijas Valsts drošības dienests vērtēs sportistu dalību sacensībās."