Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

No diktatora diktatoram - Putins uzdāvina auto Kimam Čenunam

© Freepik

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzdāvinājis Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam Krievijā ražotu luksusa automašīnu.

Phenjanas valsts mediji ziņo, ka limuzīns svētdien tika nogādāts "Kima kunga augstākajiem palīgiem”. Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs vēlāk apstiprināja dāvanu, sakot, ka tas ir markas "Aurus” pilna izmēra luksusa sedans, kuru izmantoja pats Putins.

Abas starptautiski izolētās valstis ir izveidojušas ciešas attiecības kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Tiek uzskatīts, ka Ziemeļkoreja piegādā Krievijai artilēriju, raķetes un ballistiskās raķetes kara vajadzībām, neskatoties uz starptautiskajām sankcijām pret abām valstīm. Abas puses noliedz, ka būtu pārkāpušas sankcijas.

Ziemeļkorejas valsts ziņu aģentūras KCNA publicētajā reportāžā Kima māsa Jo Jonga sacīja, ka "dāvana ir skaidrs apliecinājums īpašajām personiskajām attiecībām starp abu valstu augstākajiem līderiem".

Taču Dienvidkorejas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ar dāvanu tiek pārkāptas ANO Drošības padomes sankcijas pret Ziemeļkoreju, kas aizliedz piegādāt noteiktu kategoriju transportlīdzekļus, tostarp luksusa automašīnas.