Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Kāpēc Džefs Bezoss pārdeva savas 3,7 miljardus eiro vērtās "Amazon" akcijas?

© Pixabay.com

Džefs Bezoss pagājušajā nedēļā izvēlējās pārdot daļu savu "Amazon" akciju 3,7 miljardu eiro (4 miljardu ASV dolāru) vērtībā, vēsta euronews.com.

"Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss nav paskaidrojis, kāpēc viņš izvēlējies pārdot 24 miljonus paša dibinātā uzņēmuma akciju aptuveni 3,7 miljardu eiro vērtībā, lai gan par plānu pārdot akcijas bija zināms jau iepriekš.

Lai gan viņš vēl nekomentē darījumus, "Amazon" februārī paziņoja, ka Bezoss plāno pārdot kopumā 50 miljonus uzņēmuma akciju ar "Morgan Stanley" starpniecību līdz 2025. gada janvāra beigām.

Pēdējo 12 mēnešu laikā uzņēmuma akcijām ir būtiski pieaugusi cena, tuvinot tās visu laiku augstākajam līmenim.

Uzņēmums arī nesen iepriecināja investorus ar labajiem ceturtā ceturkšņa finanšu rezultātiem.

"Amazon" ziņoja par neto apgrozījuma pieaugumu par 14% līdz 170 miljardiem ASV dolāru (156,9 miljardiem eiro) salīdzinājumā ar 149,2 miljardiem ASV dolāru (137,6 miljardiem eiro) iepriekšējā gada ceturksnī, pārsniedzot 166 miljardu dolāru (153,1 miljards eiro) tirgus aplēses.

Mazumtirdzniecības gigants arī ziņoja par tīro ienākumu pieaugumu līdz 10,6 miljardiem ASV dolāru (9,78 miljardiem eiro).

"Tas ir bijis rekordlabs ceturksnis un apliecinājums mūsu komandas smagajam darbam,” sacīja "Amazon" izpilddirektors.

"Amazon" arī paziņoja par "Rufus", progresīvā mākslīgā intelekta iepirkšanās asistenta izlaišanu, kura mērķis ir uzlabot klientu iepirkšanās pieredzi.

"Bloomberg" ziņo, ka Bezoss nebija pārdevis akcijas kopš 2021. gada. Tomēr viņš joprojām būs lielākais akcionārs ar aptuveni 9% akciju.

Džefs Bezoss nesen pārcēlās uz Maiami Floridā no Vašingtonas, un, kā atzīmēja grāmatvedības uzņēmums "CPA Practice Advisor", šis solis varētu viņam ietaupīt aptuveni 600 miljonus ASV dolāru, pateicoties nodokļu atšķirībām abos štatos.

"Tagad, kad viņš dzīvo Floridā, viņam ir izdevies izvairīties no lielākiem nodokļiem. Ja viņš pabeigs visu savu 50 miljonu akciju pārdošanu, viņš galu galā varētu ietaupīt gandrīz 600 miljonus ASV dolāru," sacīja CPA.

Tomēr Bezoss novembrī "Instagram" ierakstā sacīja, ka iemesls, kāpēc viņš pārvācas atpakaļ uz Maiami, bija vēlme būt tuvāk ģimenei.

"Mani vecāki vienmēr ir bijuši mani lielākie atbalstītāji. Viņi nesen pārcēlās atpakaļ uz Maiami, vietu, kur mēs dzīvojām, kad es biju jaunāks. Es vēlos būt tuvu saviem vecākiem, un es mīlu Maiami," viņš teica.

Viņa pārcelšanās notika divarpus gadus pēc tam, kad viņš atkāpās no "Amazon" izpilddirektora amata.