Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pilsēta Francijā aizliedz lietot mobilos tālruņus publiskās vietās. Aizliegums attiecas arī uz tūristiem

© Pixabay.com

Senportas pilsētas, kas atrodas netālu no Francijas galvaspilsētas Parīzes, iedzīvotāji nobalsojuši par mobilo tālruņu lietošanas aizliegumu noteiktos pilsētas rajonos. Tas nedaudz apgrūtinās dzīvi vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem, kuri ir pieraduši izmantot ierīces, lai pārvietotos pa apkārtni, fotografētu un tulkotu ēdienkartes, raksta "The Sun".

Pēc "The Sun" datiem, no vairāk nekā 2000 pilsētas iedzīvotājiem attiecīgajā referendumā nobalsojuši tikai 272 - 146 balsis pret 126.

Jaunais likums aizliedz lietot telefonus un citas ierīces pie skolām, veikalos, ejot uz ielas vai ļaužu pūļos lielos pasākumos. Tādā veidā vietējā sabiedrība vēlas pasargāt pusaudžus un bērnus no pārmērīgas viedierīču lietošanas.

Referenduma rezultātā pilsēta izveidoja “Bez ekrāna hartu”, kas apņemas piedāvāt alternatīvas aktivitātes jauniešiem. Pilsētas mērs solīja uzcelt sporta centru un kinoteātri bērniem un pusaudžiem, lai viņi aktīvi nodarbotos ar kaut ko “prom no ekrāniem”.

Pilsētā būs izvietoti arī uzraksti: “Kopiena bez ekrāna, sargāsim savus bērnus!”

Vienlaikus tiek atzīmēts, ka reālu sankciju par mobilo telefonu lietošanu pilsētā nebūs. Likums drīzāk tiek uzskatīta par vienkārši simbolisku žestu, kura mērķis ir radīt sabiedrībai draudzīgāku atmosfēru.