Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā turpinās augstas prioritātes izmeklēšana par 30 miljonu eiro piesavināšanos

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Pirmstiesas izmeklēšana saistībā ar aizdomām, ka Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušais infrastruktūras fonda partneris Šarūns Stepukonis no fonda līdzekļiem piesavinājies vairāk nekā 30 miljonu eiro un zaudējis naudu azartspēlēs, ir ļoti plaša.

Šī iemesla dēļ amatpersonas atturas no jebkādiem provizoriskiem secinājumiem, piektdien paziņoja Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta (FNTT) vadītājs Rolands Kišķis.

Kišķis žurnālistiem sacīja, ka tā ir augstas prioritātes izmeklēšana, kurā iesaistīti darbinieki no vairākām dienesta nodaļām, kopumā vairāk nekā desmit speciālistu. FNTT regulāri sazinoties ar kolēģiem Igaunijā un citiem ārvalstu speciālistiem.

Dienesta vadītājs solīja, ka informācija par izmeklēšanas gaitu tiks sniegta reizi nedēļā vai divās nedēļās.

"Pirmstiesas izmeklēšana ir ļoti apjomīga, jau simtiem ziņojumu par iespējamiem finanšu darījumiem nosūtīti gan Lietuvā, gan ārvalstīs. Ir neprofesionāli izdarīt jebkādus provizoriskus secinājumus, neapkopojot informāciju," viņš sacīja preses konferencē.

Kišķis piebilda, ka pašlaik nav zināma starptautiskā meklēšanā izsludinātā Stepukoņa atrašanās vieta.

"Sistēma darbojas patiešām labi, un vairumā gadījumu iedarbojas sarkanie karodziņi. Šajā posmā mēs neredzam nekādus būtiskus sistēmas trūkumus. Mēs redzam lietas, kas ir jālabo regulējuma ziņā, un mēs to darām pastāvīgi, no likumdošanas viedokļa,” piebilda amatpersona.

Kišķis sacīja, ka FNTT par Stepukoņa darbību ir saņēmusi tikai vienu ziņojumu - no maksājumu platformas "Paysera LT".

"Es nedomāju, ka mēs esam saņēmuši kaut ko no "Olympic Casino"," viņš teica, pieminot azartspēļu kompāniju, kurā Stepukonis varētu būt nospēlējis piesavinātos līdzekļus.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Prokuratūra paziņoja, ka Stepukonis, kura atrašanās vieta pašlaik nav zināma, tiek turēts aizdomās par vismaz 27 miljonu eiro piesavināšanos un nospēlēšanu azartspēlēs.