Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Britu valdībai šķiet, ka Misters Bīns traucē elektroauto pārdošanai

© Depositphotos

Apvienotās Karalistes Lordu palātas ziņojumā komēdijseriāla "Mr. Bīns" aktieris Rovans Atkinsons tiek vainots sliktajos elektromobiļu pārdošanas rādītājos.

Kā ziņo medijs „Sky News,” aktiera vārds izskanēja Pārstāvju palātas Vides un klimata pārmaiņu komitejas sēdē otrdien. Sanāksmē domnīca „Green Alliance” iepazīstināja ar savu viedokli par galvenajiem šķēršļiem, ar kuriem sastopas Apvienotās Karalistes valdība, pakāpeniski pārtraucot benzīna un dīzeļdegvielas auto izmantošanu līdz 2035. gadam.

Tika norādīts, ka aktiera veidotais raksts kaitē šim mērķim. "Viens no kaitīgākajiem bija Rovana Atkinsona viedokļa raksts izdevumā „The Guardian,” kas tika pilnībā atmaskots," domnīcas teikto citē „Sky News”.

"Diemžēl faktu pārbaudes nekad nesasniedz tādu pašu auditoriju kā sākotnējais nepatiesais apgalvojums, uzsverot nepieciešamību nodrošināt augstus redakcionālos standartus ziņām par izmešu samazināšanu," tika apgalvots Apvienotās Karalistes parlamenta augšpalātā.

Atkinsona kunga raksta nosaukums bija “Es mīlu elektrisko transportu un biju agrīns tā izmantotājs. Bet arvien vairāk es jūtos piekrāpts.” Rakstā 69 gadus vecais aktieris minēja, ka elektroauto ir "mazliet bez dvēseles" un kritizēja litija jonu bateriju izmantošanu. Šis raksts izraisīja plašu aktiera kritiku no eloktroauto entuziastu puses.

Citi preventīvie faktori elektroauto iegādei, kas minēti Apvienotās Karalistes parlamenta ziņojumā, bija augstākas iegādes izmaksas, nepietiekama uzlādes infrastruktūra un neviennozīmīga informācija.

Aktieris līdz šim nav reaģējis uz notikumu attīstību.