Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Kas draud amerikāņu žurnālistam Takeram Karlsonam par interviju ar Putinu?

© Depositphotos

Pretrunīgi vērtētajam amerikāņu emuāru autoram un Trampa atbalstītājam Takeram Karlsonam par interviju ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu var draudēt sankcijas, raksta "Newsweek”.

Eiropas Parlamenta deputāts Gajs Verhofstads Karlsonu nodēvēja par "Trampa un Putina ruporu", norādot, ka viņa brauciens uz Maskavu "var novest pie konflikta ar Eiropas Savienību".

"Putins ir kara noziedznieks. Un ES ievieš sankcijas pret tiem, kas viņam palīdz," sacīja Verhofstads. Viņš precizēja, ka ES specdienests jau izsver Karlsona lomu šajā stāstā, bet līdz sankciju noteikšanai pret amerikāņu blogeri, ja šāds lēmums vispār tiks pieņemts, vēl ir tālu, jo procedūra ir diezgan sarežģīta.

Karlsons arī iepriekš nav slēpis savus prokrieviskos uzskatus un ir piedalījies Krievijas agresijas attaisnošanā. Viņš arī mēģināja vainot Ukrainu par Krievijas bombardēšanu Kahovkas hidroelektrostacijā.

"Jāatceras, ka Putins nav tikai agresorvalsts vadītājs, viņš ir arī Starptautiskās Krimināltiesas meklēšanā, tiek turēs aizdomās par genocīda un kara noziegumu izdarīšanu. Tas, ka Karlsons dod izteikšanās platformu šādai personai, ir nepareizi. Ja Putinam ir ko teikt, viņam tas jāpauž tiesas prāvā. Turklāt Karlsons jau iepriekš ir skaidri paudis simpātijas pret Krievijas režīmu un Putinu, kā arī pastāvīgi pazemo Krievijas agresijas upuri - Ukrainu,” sacīja Eiropas Parlamenta deputāts Urmass Paets. Viņš arī neizslēdza iespēju, ka Karlsonam varētu tikt aizliegts ieceļot Eiropas Savienībā sakarā ar atbalstu Krievijas agresijai.