Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO. "Facebook" atzīmē 20 gadu pastāvēšanu

© Freepik

Sociālajam tīklam "Facebook” 4. februārī apritēja 20 gadu. Marks Zakerbergs izveidoja vietni "thefacebook.com" 2004. gadā savas Hārvardas kopmītnes istabiņā, un 20 gadus vēlāk cilvēki joprojām tai ir pieķērušies.

"Facebook” ir kļuvis par vietu, kur sazināties ar gandrīz ikvienu gandrīz jebkur, un 2023. gadā to izmantoja vairāk nekā trīs miljardi cilvēku mēnesī — tas ir par trīs procentiem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Svētdien 39 gadus vecais tehnoloģiju magnāts sociālajā tīklā "Instagram”, kas pieder viņa uzņēmumam "Meta”, dalījās ar fotogrāfijām un video, kas uzņemti pēdējo 20 gadu laikā.

Videomateriālā Zakerbergs ir redzams pozējam kopā ar saviem sākotnējiem kompanjoniem un kolēģiem, tostarp Edvardo Saverinu. Viņa attiecības ar "Facebook” līdzdibinātāju ievērojami pasliktinājās, kā rezultātā abas puses iesniedza individuālas prasības tiesā.

Tas notika, kad Zakerbergs samazināja Saverina "Facebook” akcijas, un Saverins vēlāk apgalvoja, ka Zakerbergs ļaunprātīgi izmantojis uzņēmuma līdzekļus personīgajiem izdevumiem. Šī epizode tika attēlota arī 2010. gada filmā "Sociālais tīkls".

"Facebook” 2021. gada beigās nomainīja mātesuzņēmuma nosaukumu uz "Meta" saistībā ar Zakerberga nākotnes vīziju par virtuālo pasauli, ko dēvē par "metaversu". "Meta Platforms Inc.” izpilddirektors Marks Zakerbergs saņem aptuveni 700 miljonus ASV dolāru gadā no sociālo mediju giganta dividendēm investoriem.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)