Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Balodis, kuru tur aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā, atbrīvots no ieslodzījuma

© Pixabay.com

Indijas amatpersonas šonedēļ pēc dzīvnieku tiesību organizācijas PETA iejaukšanās atbrīvoja balodi, kuru tur aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā un kurš tika turēts ieslodzījumā astoņus mēnešus, teikts grupas paziņojumā, raksta cnn.com.

"Pēc tam, kad uzzinājām, ka Indijas dzīvnieku slimnīcā Parelā tika turēts balodis, PETA Indija sāka rīkoties, lai nodrošinātu putna brīvību," sacīja PETA.

Dzīvnieka pārbaudījums sākās pagājušā gada maijā, kad tas tika notverts netālu no ostas Mumbajā. Uz baloža spārniem bija rakstīts vēstījums ar vārdiem, šķietami ķīniešu valodā.

"Tā rezultātā radās aizdomas par spiegošanu, un policija konfiscēja putnu, kurš izmeklēšanas ietvaros tika nosūtīts uz Mumbajas BSDPHA, lai veiktu medicīnisko pārbaudi,” piebilda PETA.

Tiek ziņots, ka vēl viens balodis tika aizturēts 2016. gadā pēc tam, kad varas iestādes pie tā atrada zīmīti, kas apdraudēja Indijas premjerministru Narendru Modi.

PETA sazinājās ar policiju Mumbajā, lai pieprasītu atbrīvot balodi.

Iepriekš Indijas mediji ziņoja, ka putns ir nodots Bombejas dzīvnieku cietsirdības novēršanas biedrībai.

Lai gan baloža lieta ir nonākusi pasaules virsrakstos, militārpersonu sagūstītie un ekspluatētie “spiegu dzīvnieki” nav nekas jauns.

Kāds baltvalis 2019. gadā, saukts par Hvaldimiru, ieguva starptautisku slavu pēc tam, kad tika pamanīts valkājot īpaši izgatavotu iejūgu ar kameras stiprinājumiem, un eksperti domā, ka vali, iespējams, apmācīja Krievijas armija.

Baltvaļi ir sabiedriski dzīvnieki, kas medī un ceļo kopā. Valis Hvaldimirs tika atrasts viens, un ir zināms, ka viņš sekoja laivām un spēlējās ar cilvēkiem, kas atrodas uz klāja.

Viņš atkal parādījās Zviedrijas ūdeņos 2023. gadā, un dzīvnieku tiesību aktīvisti un jūras eksperti jau ir pauduši bažas par viņa likteni.