Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Putina lidmašīna fiksēta netālu no Latvijas virs Baltijas jūras

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 25.janvārī pārsteiguma vizītē ieradās Kaļiņingradā, vēsta kyivindependent.

Kaļiņingrada, kas atrodas pie Baltijas jūras, robežojas ar NATO dalībvalstīm, ar Poliju dienvidos un Lietuvu ziemeļos un austrumos. Bieži tiek uzskatīts, ka tas ir potenciāls uzliesmojums nākotnes konfliktam starp NATO un Krieviju.

Putina ceļojums uz turieni bija pirmais, kopš Somija, kas atrodas pāri Baltijas jūrai, pievienojās NATO 2023. gada aprīlī.

Putina vizīti Kaļiņingradā daži analītiķi uztvēra kā "skaidru mēģinājumu signalizēt, ka Baltijas jūra nav NATO jūra pēc tam, kad Somija un Zviedrija pieteicās pievienoties NATO".

Tas kalpoja arī kā atgādinājums Kaļiņingradas iedzīvotājiem, ka viņi ir daļa no Krievijas, kā arī demonstrējums, ka Krievijai joprojām ir ievērojami militārie līdzekļi, sacīja analītiķis.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs atspēkoja šos apgalvojumus, sakot, ka "kad prezidents apmeklē Krievijas Federācijas reģionus, tas nav vēstījums NATO valstīm".

NATO ir centusies nostiprināt savu spēku pozīciju savā austrumu flangā, īpašu uzmanību pievēršot Baltijai. Ja Krievija uzbruktu caur Suvalku koridoru, kas ir šaura josla Polijas teritorijā starp Kaļiņingradu un Krievijas sabiedroto -Baltkrieviju, tā varētu efektīvi nošķirt Baltiju no pārējās NATO.

Putins lidojis gar NATO valstu, tai skaitā Latvijas, teritorijām.

Ekrānuzņēmums

Dialog.ua vēsta, ka Vladimira Putina ierašanās dienā Kaļiņingradā studentiem bija aizliegts slimot, mazgāt drēbes vai pat pasūtīt pārtiku. Vladimirs Putins bija tik norūpējies par savu drošību, ka visas šīs ikdienišķās lietas studentiem tika liegtas.

Kā vēsta TG kanāls "Sirēna", augstskolas kopmītņu teritorijā diktatora ierašanās dienā tika ieviests stingrs kontroles režīms. Studentiem tika kategoriski aizliegts atstāt kopmītni. Lai nodrošinātu, ka neviens nevar pārkāpt prasību, visas ieejas, izņemot vienu, tika slēgtas, bet pārējā teritorija tika apjozta ar žogu. No ēkas varēja iziet tikai meža virzienā un tikai tad, ja atļauju deva pa perimetru izvietotie apsargi. Turklāt 3.kopmītnē studentiem tika prasīts neaizslēgt savu istabu durvis, lai Putins, ja vēlas, varētu ieiet sasveicināties. iekļūt. Turklāt studenti tika brīdināti par ierobežojumiem: - 25. janvārī nedrīkstēja izsaukt ātro palīdzību uz hosteļa teritoriju; bija aizliegts pasūtīt pārtiku; arī veļasmašīnu lietošana bija aizliegta.