Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Ierobežo tīņu iespējas saņemt ziņas no svešiniekiem Instagram un Facebook

© Pixabay

Sociālo mediju platforma „Meta” ir atklājusi jaunas funkcijas, kuru mērķis ir ierobežot to, kā pusaudži saņem ziņojumus Facebook un Instagram.

„Meta” apgalvo, ka jaunie pasākumi tiek ir balstīti uz uzņēmuma agrāko politiku, kas ierobežo personām, kas ir sasniegušas 19 gadu vecumu, sūtīt ziņojumus pusaudžiem, kuri viņiem neseko.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, nosūtīt pusaudžiem ziņojumus vai pievienot viņus grupas tērzēšanai var tikai personas, kurām viņi jau seko vai ar kurām ir saistīti, tādējādi palīdzot pusaudžiem un viņu vecākiem justies vēl pārliecinātākiem, ka viņi nedzirdēs no cilvēkiem, kurus viņi nepazīst.

Kompānijas pārstāvis apgalvo, ka “Šis noklusējuma iestatījums attieksies uz visiem pusaudžiem, kas jaunāki par 16 gadiem (vai noteiktās valstīs jaunāki par 18 gadiem). Tie, kas jau izmanto Instagram, savas plūsmas augšdaļā redzēs paziņojumu, informējot, ka mēs veicam šīs izmaiņas viņu ziņojumu iestatījumos.”

„Meta”, kas pieder Markam Cukerbergam, veic arī šīs izmaiņas pusaudžu noklusējuma iestatījumos pakalpojumā Messenger, kur jaunāki cilvēki par 16 gadiem turpmāk saņems ziņas tikai no Facebook draugiem vai personām, kuras viņiem ir, piemēram, tālruņa kontaktus.

Atgādinām, ka „Meta” pirmo reizi uzsāka vecāku uzraudzību pakalpojumā „Instagram” 2022. gada martā un kopš tā laika ir turpinājusi pievienot jaunas funkcijas, lai palīdzētu vairāk iesaistīt vecākus viņu pusaudžu tiešsaistes pieredzē.