Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Internetā noplūst Mākslīgā Intelekta radīti Teiloras Sviftas kailfoto

© Pixabay

Šonedēļ mikroblogošanas vietnē „X” izplatījās izteikti seksuāla rakstura Teilores Sviftas kailfoto viltojumi, kas plašāk pazīstami kā „deepfakes”.

19 stundu laikā kailfoto savāca vairāk nekā 27 miljonus skatījumu un vairāk nekā 260 000 atzīmju „Patīk”, pirms tika apturēts konts, kurā tika publicēti attēli.

Deepfake attēlus var ģenerēt ar Mākslīgā Intelekta (MI) rīkiem, kas izstrādā pilnīgi jaunus, viltotus attēlus. Tos tāpat var izveidot, izmantojot īstu attēlu un “izģērbjot” to ar AI rīkiem.

Attēlu masveida izplatīšanās gandrīz veselu dienu izceļ arvien satraucošāku MI radītā satura un dezinformācijas izplatību tiešsaistē. Neraugoties uz problēmas saasināšanos, tādām tehnoloģiju platformām kā „X” kas ir izstrādājušas arī savus MI produktus, vēl nav jāievieš vai rīki, lai atklātu MI saturu, kas ir pretrunā pašu vadlīnijām.

Visvairāk skatītajos un kopīgotajos viltotajos attēlos Teilora Svifta bija attēlota kaila futbola stadionā. Svifta jau mēnešiem ilgi saskaras ar naidīgiem uzbrukumiem, jo atbalstīja savu partneri Kanzassitijas „Chiefs” spēlētāju Trevisu Kelsu, apmeklējot NFL spēles.