Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā streikojošajiem vilcienu vadītājiem nerūp medijos paustie uzskati

© Dmitrijs Suļžics / F64

Neskatoties uz plašajiem satiksmes traucējumiem, ko izraisījis pasažieru vilcienu vadītāju sešu dienu streiks, arodbiedrības vadītājs Klauss Veselskis uzskata, ka sabiedrība atbalsta streikotājus.

Laikrakstos un sarunu šovos paustie uzskati nav svarīgi, svarīgs ir sabiedrības viedoklis, mītiņā Štutgartē norādīja Vācijas vilcienu mašīnistu arodbiedrības GDL līderis. Viņš uzsvēra, ka tas ir svarīgi, jo vairums Vācijas iedzīvotāju ir darbinieki, neatkarīgi no viņu kvalifikācijas, nozares vai uzņēmuma, kurā viņi strādā.

Veselskis atzina, ka streiks rada problēmas, bet uzsvēra, ka viņu mērķis ir nodrošināt, lai šī dzelzceļa sistēma ir vesela, tāpat kā cilvēki, kas tajā strādā.

Vācijā pasažieru vilcienu vadītāji trešdien sāk streiku, jo nespēj vienoties par darba samaksu ar valsts dzelzceļa uzņēmumu "Deutsche Bahn".

"Mēs esam noguruši strādāt bankrotējušā, sagruvušā sistēmā, ziedot savu brīvo laiku puišiem, kuri ļauj sevi vadāt pa šo valsti lielos limuzīnos ar šoferiem un stāsta par to, kā viņi saprot dzelzceļa sistēmu," sacīja Veselskis.