Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

„TikTok” atlaiž desmitiem darbinieku ASV

© Pexels

Sociālā platforma „TikTok” šonedēļ atlaidusi desmitiem darbinieku Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), sekojot tehnoloģiju nozares tendencēm 2024. gadā.

Uzņēmuma pārstāvis otrdien apstiprināja, ka sociālo mediju platforma samazina 60 darba vietas savā reklāmas un pārdošanas daļā, kļūstot par jaunāko tehnoloģiju uzņēmumu, kas šogad atlaiž darbiniekus.

Uzņēmums neātklāj atlaišanas iemeslu, bet piemin, ka darbinieki, kurus tas skars, var pieteikties uz citām atvērtām pozīcijām TikTok, kur pašlaik ir vairāk nekā 120 līdzīgu darba vietu.

Darbinieku skaita samazināšana šogad notiek arī citos lielākajos tehnoloģiju uzņēmumos, tostarp sociālo mediju platformās, piemēram, „Discord” un „Twitch”, kas pieder Amazon.

„Twitch” iepriekš šomēnes paziņoja, ka tā atceļ vairāk nekā 500 darbavietas, cenšoties ietaupīt izmaksas. Tikmēr „Discord” atlaida 17 % jeb 170 darbiniekus, lai palielinātu sava darbaspēka efektivitāti, paziņoja uzņēmums.

Atlaišana ir skārusi arī citus Amazon uzņēmumus, piemēram, audiogrāmatu pakalpojumu Audible un tā Prime Video un MGM Studios vienību. Google tikmēr simtiem darbinieku atcēla no saviem algu sarakstiem, lai ietaupītu izmaksas.