Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Alēna Delona bērni iesūdzēti tiesā par mēģinājumu nogalināt savu tēvu - slaveno kino leģendu

© Scanpix

Franču kino leģendas Alēna Delona ģimene ir ierauta dramatiskā juridiskajā sāgā - aktiera bērni iesūdzēti tiesā par mēģinājumu nogalināt tēvu, ziņo franču tīmekļa vietne nextplz.fr.

Lai arī Alēna Delona testamentā teikts, ka aktieris vēlas, lai 50% viņa īpašumi pēc viņa nāves paliktu meitai Anuškai, bet 25% katram no dēliem - Entonijam un Alēnam-Fabienam, tomēr šāds sadalījums nav pa prātam Hiromi Rollinai - sievietei, ar kuru, iespējams, Delonam bijušas romantiskas attiecības.

Ikoniskā franču aktiera Alēna Delona meita Anuška Delona nesen veikusi ierakstu savā “Instagram”, lai noskaidrotu sava tēva attiecības ar japāņu grima mākslinieci Hiromi Rollinu. Šis paziņojums nāk pēc Rollinas paziņojuma, ka viņu ar Alēnu Delonu saistījušas romantiskas attiecības vairāk kā trīs gadu desmitus. Savukārt Anuška stingri paziņojusi, ka, lai gan Rolinai bija nozīmīga loma viņas tēva dzīvē, viņa nekad netika iepazīstināta kā viņa romantiskais partneris.

Hiromi Roljina ir ierosinājusi prasību tiesā pret trīs Alena Delona pieaugušajiem bērniem. Tiesvedība tika uzsākta pēc apsūdzībām, ka Rollina manipulējusi ar 87 gadus veco aktieri, izolējot viņu no ģimenes. Rollina apgalvo, ka viņai 34 gadus ir bijušas “intīmas un mīlošas attiecības” ar Alēnu Delonu, bet šo apgalvojumu apstrīd aktiera meita. Viņa uzstāj, ka viņas tēva attiecības ar Rollinu bija unikālas un sarežģītas, taču pēc būtības nebija romantiskas.

Visi trīs Delona bērni nosoda Rollina ietekmi uz tēvu, bet situācija ieguvusi vēl traģiskāku pavērsienu pēc tam, kad Delona dēls Entonijs apsūdzēja Anušku būtiskas informācijas slēpšanā par viņu tēva veselību - viņš apsūdz savu māsu tēva dzīvības apdraudēšanā.

Atbildot uz to, arī otrs Delona dēls Alēns-Fabiens iesniedzis sūdzību pret savu māsu par "vājuma ļaunprātīgu izmantošanu". Tomēr galvenais pavērsiens ir saistīts ar Hiromi Rolkinas apgalvojumiem - viņa apgalvo, ka Entonijs un Alēns-Fabiens izteikuši vēlmi pārtraukt Alena Delona ārstēšanu, nosaucot to par "brīvprātīgas slepkavības mēģinājumu".

Pēc Hiromi Rolinas teiktā, lēmums pārtraukt ārstēšanu tika pieņemts pagājušā gada jūlijā. Tika atklātas īsziņas no Anuškas, kas parāda izpratni par iespējamām ķīmijterapijas pārtraukšanas sekām. Hiromi Rollina vēlas, lai aktieris atgrieztos Šveices klīnikā, kur varētu saņemt nepieciešamo aprūpi.

Juridiskajai cīņai turpinoties, uzmanības centrā joprojām ir Alēna Delona veselības pasliktināšanās un sarežģītais attiecību tīkls, kas viņu ieskauj. Lieta uzsver privātās cīņas, ar kurām bieži saskaras publiskas personas, un izaicinājumus, kas ir saistīti ar robežlīniju starp sabiedrības interesēm un personas privātumu. Aktiera meitas nesenie publiskie paziņojumi kalpo kā lūgums pēc cieņas un sapratnes, jo viņas ģimene turpina cīnīties ar juridiskiem un personiskiem strīdiem.