Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Dānijā izjaukts terorakta plāns

© Pixaby

Dānijas policija un izlūkdienests decembrī izjauca terorakta plānu, kas bija saistīts ar islāmistu kustību "Hamās", piektdien paziņoja Dānijas policija.

Dānijas prokurors Anderss Larsons ir apstiprinājis, ka šai lietai "ir saistība ar "Hamās"," teikts Dānijas policijas e-pasta vēstulē ziņu aģentūrai AFP.

Prokurors piektdien izteicās Dānijas Austrumu Augstākajā tiesā, bet lieta tika izskatīta aiz slēgtām durvīm un paziņojumā nebija citu detaļu.

Policija 14 decembrī paziņoja, ka ir aizturējusi trīs cilvēkus Dānijā, kas tiek turēti aizdomās par terorakta plānošanu. Tagad par iesaistīšanos šajā plānā tiek turēti aizdomās pavisam septiņi cilvēki.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu 14.decembrī paziņoja, ka Dānijas drošības spēki ir "izjaukuši uzbrukumu, kura mērķis bija nogalināt nevainīgus civiliedzīvotājus Eiropas teritorijā".

"Teroristu organizācija "Hamās" ir nemitīgi un nenogurstoši strādājusi, lai paplašīnātu savas nāvējošās operācijas uz Eiropu, un tāpēc tā rada draudus šo valstu iekšējai drošībai," sacīja Netanjahu.

Dānijas tieslietu ministrs Pēters Hummelgors piektdien paziņoja, ka saistība ar "Hamās" "apstiprina to, ka draudi Dānijai ir nopietni, bet laimīgā kārtā mums ir stipra policija un izlūkdienests, kas dara visu, lai mūs katru dienu aizsargātu".