Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Pie Maskavas aizsalis kodoltriecienu brīdinājuma punkts

© Scanpix

Jau gandrīz nedēļu Maskavas apkaimes ciemu un pilsētu iedzīvotāji spiesti dzīvot bez apkures 28 grādu salā.

Vismaz deviņu Maskavas apgabala apdzīvoto vietu iedzīvotāji jau kopš janvāra sākuma ir spiesti dzīvot ledus laikmetā - viņu mājās nav apkures, lai gan gaisa temperatūra aiz loga noslīdējusi zem 20 grādiem, brīžiem pat līdz -28 grādiem.

Varas iestādes apgalvo, ka drīzumā problēmu atrisinās, taču amatpersonas nevar sniegt atbildi uz jautājumu, kā plīsušās siltumtrases un cauruļvadus grasās piepildīt ar karstu ūdeni.

Piemaskavas Kļimovskas iedzīvotāji, kuri jau piecas dienas dzīvo bez apkures, saņēmuši ironisku dāvanu no pašvaldības - janvārī nebūs jāmaksa par apkuri.

Tomēr šīs nav vienīgās problēmas, ar kurām lielā aukstuma dēļ nākas saskarties Krievijas Federācijai - kā vēsta Telegram kanāls “VChK-OGPU”, aizsalis arī raķešu uzbrukuma brīdinājuma komandpunkts militārajā pilsētiņā.

Tieši tur diennakti dežurē Raķešu uzbrukuma brīdināšanas sistēmas apkalpe, un tur “ieplūst visa informācija no agrīnās brīdināšanas sistēmu zemes un kosmosa ešeloniem, un tieši šeit tiek izpildīts lēmums par atbildes kodoltriecienu”, kā vēsta avoti.