Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

ASV karakuģis notriec Jemenas hutiešu raidītu dronu un raķeti

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

ASV karakuģis ceturtdien notrieca dronu un pretkuģu ballistisko raķeti, kurus bija raidījuši Jemenas šiītu nemiernieki hutieši, paziņoja ASV armija.

Irānas atbalstītie hutieši ir vairākkārt uzbrukuši kuģiem Sarkanajā jūrā, apgalvojot, ka šādi viņi atbalsta palestīniešus Gazas joslā, kur Izraēla cīnās pret kaujinieku grupējumu "Hamās".

"ASV karakuģis "Mason" (DDG 87) Sarkanās jūras dienvidos notrieca vienu dronu un vienu pretkuģu ballistisko raķeti, ko bija raidījuši hutieši," paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM). Minētais kuģis ir vadāmo raķešu eskadras mīnukuģis.

"Netika nodarīts nekāds posts nevienam no 18 kuģiem šajā rajonā, un nav ziņots, ka būtu ievainotie," paziņoja CENTCOM, piebilstot, ka šis bija 22. hutiešu mēģinājums uzbrukt starptautiskajiem jūras kravu pārvadājumiem kopš oktobra vidus.

Šie uzbrukumi apdraud tranzīta maršrutu, pa kuru tiek veikti 12% globālās tirdzniecības, un tie šomēnes pamudināja ASV izveidot daudznacionālus jūras spēkus kuģu aizsardzībai Sarkanajā jūrā.