Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Eksperts norāda uz Putina vājo vietu, kas viņam var kļūt par milzīgu problēmu

© Scanpix

Krievijas armija gūst lokālus panākumus Austrumu frontē, bet tajā pašā laikā tā cieš smagus zaudējumus Krimā un nākotnē riskē palikt bez sauszemes koridora, raksta dialog.ua.

“Krievu okupanti soli pa solim iznīcina mūsu pilsētas. Avdejevka ir nākamā. Taču tā joprojām nav izeja uz Doņeckas vai Luhanskas apgabala administratīvajām robežām,” intervijā sacīja bijušais Luhanskas apgabala militārās pārvaldes priekšnieks Sergejs Gaidai.

“Tās ir vietējās uzvaras, kurām ir milzīga, vienkārši ārprātīga cena. Pēdējos mēnešos krievi ir izmantojuši tūkstošiem šāviņu un cietuši milzīgus personāla zaudējumus. Jā, viņi gūst lokālus panākumus Austrumu frontē, bet tajā pašā laikā viņi cieš milzīgus zaudējumus Krimā. Krievijas iebrucēji ir zaudējuši kuģus, lidmašīnas vairāk nekā simtiem miljonu dolāru vērtībā un daļu no piekrastes Hersonā," sacīja Gaidai.

“Mūsu kaujiniekiem Hersonas virzienā ir ļoti grūti, taču viņi iztur, un nākotnē viņiem joprojām ir iespēja pārgriezt sauszemes koridoru uz Krimu,” atzīmēja eksperts.

“Un tad šī Putinam patiešām kļūs par milzīgu problēmu. Visa Krima būs mūsu artilērijas un raķešu apšaudē,” viņš piebilda.