Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas muita brīdinājusi par Jaungada dāvanu konfiskāciju no Krievijas Federācijas

© pixabay.com

Vācijas muita brīdinājusi par iespējamu uz Vāciju no Krievijas nosūtīto Jaungada dāvanu konfiskāciju. Tas attiecas uz dāvanām, kas ir iekļautas sankcionēto preču sarakstā, tai skaitā kosmētiku un koka izstrādājumiem, raksta "The Insider".

Saskaņā ar paziņojumu, visi priekšmeti, uz kuriem attiecas Eiropas sankcijas, tiks konfiscēti saskaņā ar Eiropadomes 2014. gada 31. jūlija rezolūciju. Tajos ietilpst izstrādājumi no celulozes un papīra, koka, akmeņiem un dārgmetāliem, kā arī cigaretes, plastmasas un ķīmiskie izstrādājumi, tostarp kosmētika.

Muita brīdina, ka Jaungada brīvdienās izņēmumi no saraksta precēm netiks piemēroti.

Iepriekš Eiropas Komisija publicēja precizējumus, saskaņā ar kuriem ES valstīs ieceļojošiem krieviem var tikt konfiscētas personīgās mantas, tostarp automašīnas, portatīvie datori, viedtālruņi, kā arī citas sankciju noteikumos uzskaitītās lietas: kosmētika, ādas un kažokādas apģērbi, juvelierizstrādājumi, personīgās mantas, higiēnas preces. Vienlaikus Eiropas Komisija vēlāk noskaidroja, ka Eiropas Savienības valstu iestādēm ir pienākums, konfiscējot lietas, ņemt vērā apstākļus, vērtējot, vai personai ir nolūks apiet sankcijas.