Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Sarkanais, baltais, sausais - kurš vīns ir veselīgākais?

© Pixabay.com

Vīna dzeršanai var būt gan negatīva, gan pozitīva ietekme, daloties ar jaunākajiem pētījumiem, raksta usatoday.com.

Uztura speciālisti atklājuši, cik veselīgs var būt vīns, - tomēr pētījumi liecina, ka neviens alkohola daudzums nav pilnīgi drošs. Pārmērīga alkohola lietošana var izraisīt vai pasliktināt aptuveni 200 dažādu veidu slimības, atgādina Amerikas Nacionālā alkohola pārmērīgas lietošanas un alkoholisma institūts.

Taču nesen žurnālā “BMC Medicine” publicētais pētījums atklāja, ka vīna dzeršanai var būt gan negatīva, gan pozitīva ietekme uz sirds un asinsvadu slimību risku.

Cik daudz vīna dienā drīkst izdzert?

Uztura speciālisti iesaka ne vairāk kā divas dzēriena porcijas dienā vīriešiem un ne vairāk kā vienu sievietēm - ar porciju saprotot standarta vīna glāzi.

Kurš vīns ir veselīgākais?

Uztura speciāliste Debija Petpeina atzīmēja, ka veselīgākais vīns ir sausais baltvīns vai jebkurš vīns, kas audzēts vēsākā klimatā, jo tajā ir mazāk cukura un alkohola.

Tiek atzīmēts, ka svarīga ir tieši vīna ražošanas vieta, jo siltākos reģionos augšanas sezona notiek ilgāk, kā rezultātā vīnogas nogatavojas jau pirms to novākšanas. Pateicoties tam, vīnos ir vairāk cukura un alkohola, kas to padara kaitīgāku.

"Piemēri vēsa klimata vīna reģioniem ir Klusā okeāna ziemeļrietumu daļas, Francijas ziemeļi, Ņujorka, Čīle, Ungārija, Jaunzēlande, Itālijas ziemeļi, Dienvidāfrika, Austrija, Vācija un Grieķijas ziemeļi un Maķedonija," teikts pētījumā.